
Składniki
ciasto:
1 łyżeczka
80 dekagramów
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
0.75 szklanki
farsz:
80 dekagramów
2 sztuki
0.5 szklanki
1 szczypta
20 dekagramów
1 pęczek
80 dekagramów
20 dekagramów
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie i razem z serem żółtym i białym przepuść przez maszynkę.
Krok 2
Boczek i cebulę posiekaj i podsmaż na oleju. 1/3 dodaj do ziemniaków z serami. Wsyp zioła, Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr, koperek oraz pieprz.
Krok 3
Wyrób ciasto z podanych składników i podziel je na 2 części.
Krok 4
Cienko rozwałkuj i szklanką wycinaj krążki. Nakładaj farsz i zlepiaj brzegi.
Krok 5
Pierogi gotuj w lekko osolonej wrzącej wodzie 3 minuty od wypłynięcia. Podawaj polane pozostałym boczkiem z cebulą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej