
Składniki
ciasto:
1 łyżeczka
80 dekagramów
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
0.75 szklanki
farsz:
80 dekagramów
2 sztuki
0.5 szklanki
1 szczypta
20 dekagramów
1 pęczek
80 dekagramów
20 dekagramów
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie i razem z serem żółtym i białym przepuść przez maszynkę.
Krok 2
Boczek i cebulę posiekaj i podsmaż na oleju. 1/3 dodaj do ziemniaków z serami. Wsyp zioła, Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr, koperek oraz pieprz.
Krok 3
Wyrób ciasto z podanych składników i podziel je na 2 części.
Krok 4
Cienko rozwałkuj i szklanką wycinaj krążki. Nakładaj farsz i zlepiaj brzegi.
Krok 5
Pierogi gotuj w lekko osolonej wrzącej wodzie 3 minuty od wypłynięcia. Podawaj polane pozostałym boczkiem z cebulą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































