Pierogi z dodatkiem żółtego sera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi z dodatkiem żółtego sera

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 łyżeczka

80 dekagramów

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

0.75 szklanki

farsz:

80 dekagramów

2 sztuki

0.5 szklanki

1 szczypta

20 dekagramów

1 pęczek

80 dekagramów

20 dekagramów

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie i razem z serem żółtym i białym przepuść przez maszynkę.

Krok 2

Boczek i cebulę posiekaj i podsmaż na oleju. 1/3 dodaj do ziemniaków z serami. Wsyp zioła, Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr, koperek oraz pieprz.

Krok 3

Wyrób ciasto z podanych składników i podziel je na 2 części.

Krok 4

Cienko rozwałkuj i szklanką wycinaj krążki. Nakładaj farsz i zlepiaj brzegi.

Krok 5

Pierogi gotuj w lekko osolonej wrzącej wodzie 3 minuty od wypłynięcia. Podawaj polane pozostałym boczkiem z cebulą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z dodatkiem żółtego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z dodatkiem żółtego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z dodatkiem żółtego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z dodatkiem żółtego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z dodatkiem żółtego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z dodatkiem żółtego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z dodatkiem żółtego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi z dodatkiem żółtego sera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej