Składniki
ciasto:
1 łyżeczka
80 dekagramów
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
0.75 szklanki
farsz:
80 dekagramów
2 sztuki
0.5 szklanki
1 szczypta
20 dekagramów
1 pęczek
80 dekagramów
20 dekagramów
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie i razem z serem żółtym i białym przepuść przez maszynkę.
Krok 2
Boczek i cebulę posiekaj i podsmaż na oleju. 1/3 dodaj do ziemniaków z serami. Wsyp zioła, Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr, koperek oraz pieprz.
Krok 3
Wyrób ciasto z podanych składników i podziel je na 2 części.
Krok 4
Cienko rozwałkuj i szklanką wycinaj krążki. Nakładaj farsz i zlepiaj brzegi.
Krok 5
Pierogi gotuj w lekko osolonej wrzącej wodzie 3 minuty od wypłynięcia. Podawaj polane pozostałym boczkiem z cebulą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej