Pierogi z dodatkiem żółtego sera

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

291

6 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

0.75 szklanki

1 łyżeczka

80 dekagramów

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

farsz:

1 szczypta

20 dekagramów

1 łyżka

2 sztuki

20 dekagramów

80 dekagramów

80 dekagramów

1 pęczek

0.5 szklanki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie i razem z serem żółtym i białym przepuść przez maszynkę.

Krok 2

Boczek i cebulę posiekaj i podsmaż na oleju. 1/3 dodaj do ziemniaków z serami. Wsyp zioła, Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr, koperek oraz pieprz.

Krok 3

Wyrób ciasto z podanych składników i podziel je na 2 części.

Krok 4

Cienko rozwałkuj i szklanką wycinaj krążki. Nakładaj farsz i zlepiaj brzegi.

Krok 5

Pierogi gotuj w lekko osolonej wrzącej wodzie 3 minuty od wypłynięcia. Podawaj polane pozostałym boczkiem z cebulą.

0

Opinie o przepisie

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej