Pierogi z dodatkiem żółtego sera przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pierogi z dodatkiem żółtego sera

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 łyżeczka

80 dekagramów

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

0.75 szklanki

farsz:

80 dekagramów

2 sztuki

0.5 szklanki

1 szczypta

20 dekagramów

1 pęczek

80 dekagramów

20 dekagramów

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie i razem z serem żółtym i białym przepuść przez maszynkę.

Krok 2

Boczek i cebulę posiekaj i podsmaż na oleju. 1/3 dodaj do ziemniaków z serami. Wsyp zioła, Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr, koperek oraz pieprz.

Krok 3

Wyrób ciasto z podanych składników i podziel je na 2 części.

Krok 4

Cienko rozwałkuj i szklanką wycinaj krążki. Nakładaj farsz i zlepiaj brzegi.

Krok 5

Pierogi gotuj w lekko osolonej wrzącej wodzie 3 minuty od wypłynięcia. Podawaj polane pozostałym boczkiem z cebulą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z dodatkiem żółtego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z dodatkiem żółtego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z dodatkiem żółtego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z dodatkiem żółtego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z dodatkiem żółtego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z dodatkiem żółtego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z dodatkiem żółtego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej