Pierogi z dodatkiem żółtego sera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi z dodatkiem żółtego sera

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 łyżeczka

80 dekagramów

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

0.75 szklanki

farsz:

80 dekagramów

2 sztuki

0.5 szklanki

1 szczypta

20 dekagramów

1 pęczek

80 dekagramów

20 dekagramów

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie i razem z serem żółtym i białym przepuść przez maszynkę.

Krok 2

Boczek i cebulę posiekaj i podsmaż na oleju. 1/3 dodaj do ziemniaków z serami. Wsyp zioła, Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr, koperek oraz pieprz.

Krok 3

Wyrób ciasto z podanych składników i podziel je na 2 części.

Krok 4

Cienko rozwałkuj i szklanką wycinaj krążki. Nakładaj farsz i zlepiaj brzegi.

Krok 5

Pierogi gotuj w lekko osolonej wrzącej wodzie 3 minuty od wypłynięcia. Podawaj polane pozostałym boczkiem z cebulą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z dodatkiem żółtego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z dodatkiem żółtego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z dodatkiem żółtego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z dodatkiem żółtego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z dodatkiem żółtego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z dodatkiem żółtego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z dodatkiem żółtego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi z dodatkiem żółtego sera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
13 osób ogląda przepis:
Chałka z kruszonką
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej