Długi ogórek szklarniowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Długi ogórek szklarniowy

Autor: Michał E. Różycki

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1.5 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

2 szczypty

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka szklarniowego umyć, osuszyć i pokroić w paski w skórce

Krok 2

Czerwoną paprykę oczyścić, opłukać i pokroić w paski

Krok 3

Por opłukać i pokroić w półplasterki

Krok 4

Czosnek obrać i zmiażdżyć

Krok 5

Do miski przełożyć ogórka szklarniowego, czerwoną paprykę, por, czosnek i oliwę z oliwek

Krok 6

Dodać kilka kropel soku z cytryny, szczyptę soli, pieprzu, ostrej papryki w proszku i majeranku

Krok 7

Wszystko razem wymieszać i włożyć do lodówki na około 15 minut

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Długi ogórek szklarniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Długi ogórek szklarniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Długi ogórek szklarniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Długi ogórek szklarniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Długi ogórek szklarniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Długi ogórek szklarniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Długi ogórek szklarniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Długi ogórek szklarniowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka ryżowa z szynką
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej