
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1.5 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
2 szczypty
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórka szklarniowego umyć, osuszyć i pokroić w paski w skórce
Krok 2
Czerwoną paprykę oczyścić, opłukać i pokroić w paski
Krok 3
Por opłukać i pokroić w półplasterki
Krok 4
Czosnek obrać i zmiażdżyć
Krok 5
Do miski przełożyć ogórka szklarniowego, czerwoną paprykę, por, czosnek i oliwę z oliwek
Krok 6
Dodać kilka kropel soku z cytryny, szczyptę soli, pieprzu, ostrej papryki w proszku i majeranku
Krok 7
Wszystko razem wymieszać i włożyć do lodówki na około 15 minut
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























