Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1.5 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
2 szczypty
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórka szklarniowego umyć, osuszyć i pokroić w paski w skórce
Krok 2
Czerwoną paprykę oczyścić, opłukać i pokroić w paski
Krok 3
Por opłukać i pokroić w półplasterki
Krok 4
Czosnek obrać i zmiażdżyć
Krok 5
Do miski przełożyć ogórka szklarniowego, czerwoną paprykę, por, czosnek i oliwę z oliwek
Krok 6
Dodać kilka kropel soku z cytryny, szczyptę soli, pieprzu, ostrej papryki w proszku i majeranku
Krok 7
Wszystko razem wymieszać i włożyć do lodówki na około 15 minut
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej