
Składniki
300 gramów
200 gramów
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
3 łyżki
2 łyżki
3 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki, rzodkiewkę, kiełbasę i korniszony pokrój w grube plastry.

Krok 2
Trzy jaja pokrój w grubą kostkę, jedno zetrzyj na tarce.

Krok 3
W dużej misce połącz składniki mieszając je ze sobą - ziemniaki, jaja pokrojone w kostkę, kiełbasę, korniszony, rzodkiewkę, majonez i chrzan. Dopraw solą i pieprzem. Składniki przełóż do salaterki, posmaruj z wierzchu majonezem, oprósz starym jajkiem i posiekanym szczypiorem.


Dobra rada:
Ziemniaki możesz ugotować w mundurkach. Tak gotowane ziemniaki są do sałatki lepsze, smaczniejsze niż gotowane obrane. Nie rozpadają się w sałatce. Przed użyciem obierz je z łupin po ugotowaniu i wystudzeniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z białą kiełbasą
Znudziły Ci się tradycyjne sałatki i szukasz powiewu świeżości w swoim menu? Przychodzimy z rozwiązaniem Twojego problemu! Spróbuj naszej receptury na sałatkę ziemniaczaną z białą kiełbasą, jajkiem i ziemniakami, a nie będziesz narzekać na nudę. To prawdziwa uczta smaków dla Twojego podniebienia. Kiedy rozpoczynasz przygotowania?
Na jaką okazję?
Zawsze jest dobra pora, by przyrządzić pyszną sałatkę ziemniaczaną z białą kiełbasą, jajkiem i ziemniakami. Zrobisz ją w pół godziny, a efekty miło Cię zaskoczą! Obiad, podwieczorek, kolacja – zawsze smakuje tak samo dobrze. A może szykujesz się na większą uroczystość? Sałatka ziemniaczana z białą kiełbasą, jajkiem i ziemniakami zachwyci wszystkich smakiem oraz bogactwem składników. Przyrządź ją dla bliskich, a pochwałom nie będzie końca.
Czy wiesz, że?
Sałatka ziemniaczana jest jednym z tradycyjnych dań kuchni niemieckiej! Możesz znaleźć ją pod nazwą Kartoffelsalat, lecz jej skład jest znacznie ograniczony. W naszym przepisie na sałatkę ziemniaczaną znajdziecie znacznie więcej produktów, są to m.in. kiełbasa, korniszony, rzodkiewka i majonez. Co powiecie na taką kompozycję składników?
Dla urozmaicenia:
Wszyscy wiemy, że sałatka ziemniaczana smakuje doskonale. Zadbaj również o warstwę wizualną potrawy, a szybko zwrócisz uwagę wszystkich gości. Posmaruj wierzch sałatki majonezem i posyp danie posiekanym szczypiorkiem. Nikt nie oprze się takiej propozycji! Sałatka ziemniaczana z białą kiełbasą, jajkiem i ziemniakami błyskawicznie zniknie z talerzy Twoich gości.

































