
Składniki
300 gramów
200 gramów
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
3 łyżki
2 łyżki
3 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki, rzodkiewkę, kiełbasę i korniszony pokrój w grube plastry.

Krok 2
Trzy jaja pokrój w grubą kostkę, jedno zetrzyj na tarce.

Krok 3
W dużej misce połącz składniki mieszając je ze sobą - ziemniaki, jaja pokrojone w kostkę, kiełbasę, korniszony, rzodkiewkę, majonez i chrzan. Dopraw solą i pieprzem. Składniki przełóż do salaterki, posmaruj z wierzchu majonezem, oprósz starym jajkiem i posiekanym szczypiorem.


Dobra rada:
Ziemniaki możesz ugotować w mundurkach. Tak gotowane ziemniaki są do sałatki lepsze, smaczniejsze niż gotowane obrane. Nie rozpadają się w sałatce. Przed użyciem obierz je z łupin po ugotowaniu i wystudzeniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z białą kiełbasą
Znudziły Ci się tradycyjne sałatki i szukasz powiewu świeżości w swoim menu? Przychodzimy z rozwiązaniem Twojego problemu! Spróbuj naszej receptury na sałatkę ziemniaczaną z białą kiełbasą, jajkiem i ziemniakami, a nie będziesz narzekać na nudę. To prawdziwa uczta smaków dla Twojego podniebienia. Kiedy rozpoczynasz przygotowania?
Na jaką okazję?
Zawsze jest dobra pora, by przyrządzić pyszną sałatkę ziemniaczaną z białą kiełbasą, jajkiem i ziemniakami. Zrobisz ją w pół godziny, a efekty miło Cię zaskoczą! Obiad, podwieczorek, kolacja – zawsze smakuje tak samo dobrze. A może szykujesz się na większą uroczystość? Sałatka ziemniaczana z białą kiełbasą, jajkiem i ziemniakami zachwyci wszystkich smakiem oraz bogactwem składników. Przyrządź ją dla bliskich, a pochwałom nie będzie końca.
Czy wiesz, że?
Sałatka ziemniaczana jest jednym z tradycyjnych dań kuchni niemieckiej! Możesz znaleźć ją pod nazwą Kartoffelsalat, lecz jej skład jest znacznie ograniczony. W naszym przepisie na sałatkę ziemniaczaną znajdziecie znacznie więcej produktów, są to m.in. kiełbasa, korniszony, rzodkiewka i majonez. Co powiecie na taką kompozycję składników?
Dla urozmaicenia:
Wszyscy wiemy, że sałatka ziemniaczana smakuje doskonale. Zadbaj również o warstwę wizualną potrawy, a szybko zwrócisz uwagę wszystkich gości. Posmaruj wierzch sałatki majonezem i posyp danie posiekanym szczypiorkiem. Nikt nie oprze się takiej propozycji! Sałatka ziemniaczana z białą kiełbasą, jajkiem i ziemniakami błyskawicznie zniknie z talerzy Twoich gości.