
Składniki
4 sztuki
2 opakowania
1 pęczek
1 łyżka
2 sztuki
2 ziarna
2 litry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę obierz i pokrój w nieduże kawałki. Zalej 2 litrami wody, dodaj białą kiełbasę, liść oraz ziele i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 20 minut. Po tym czasie wywar odcedź, kiełbasę zachowaj i pokrój w grube krążki.

Krok 2
Zawartość obu opakowań Knorr wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody i połącz w garnku z ugotowanym wywarem. Całość gotuj na wolnym ogniu jeszcze 5-8 minut.

Krok 3
Na koniec dodaj pokrojoną kiełbasę oraz otarty w dłoniach majeranek. Zupę możesz podać tradycyjnie z jajkiem ugotowanym na twardo.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Żurek z białą kiełbasą
Żurek z białą kiełbasą i jajkiem, króluje na polskich stołach nie tylko podczas Świąt Wielkanocnych. Jest to zupa na każdą okazję, odpowiednia zarówno na obiad, jak i na kolację, zwłaszcza w chłodne zimowe wieczory. Wypróbuj więc przepis na szybki żurek. Ta aromatyczna zupa, jedzona w Polsce od wielu pokoleń, jest bogata w przyprawy o mocnym smaku takie jak ziele angielskie i liść laurowy. Do żurku idealnie nada się także suszony majeranek, który ma intensywny, ziołowy zapach. To danie nie możne się obyć także bez białej kiełbasy, która smakuje wyśmienicie z gorącym żurkiem. Do tego zestawu można również dodać ziemniaki i wkroić jajko ugotowane na twardo, bądź podawać zupę z chlebem. Do talerza żurku dodaj jedną łyżkę śmietany lub gęstego jogurtu naturalnego, aby złagodzić kwaśny smak zupy. Udanego gotowania!



































