Świateczny żurek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świateczny żurek

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

5 ziaren

4 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować bulion z udka indyka i z warzywami,pod koniec kiedy warzywa będą prawie miękkie i mięso ugotowane dodać pokrojone w kostkę ziemniaki,gotować do miękkości.

Krok 2

Dodać żurek z butelki (polecam firmy Zbych z Redy),doprawić solą,pieprzem,majerankiem,łyżką cukru, zagotować cały czas mieszając.

Krok 3

Osobno wyjąc udko na talerzyk. Pyszny z dodatkiem jajka,białej kiełbaski:)

supermama

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świateczny żurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świateczny żurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świateczny żurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świateczny żurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świateczny żurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świateczny żurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świateczny żurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świateczny żurek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej