
Składniki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
5 ziaren
4 sztuki
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
4 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotować bulion z udka indyka i z warzywami,pod koniec kiedy warzywa będą prawie miękkie i mięso ugotowane dodać pokrojone w kostkę ziemniaki,gotować do miękkości.
Krok 2
Dodać żurek z butelki (polecam firmy Zbych z Redy),doprawić solą,pieprzem,majerankiem,łyżką cukru, zagotować cały czas mieszając.
Krok 3
Osobno wyjąc udko na talerzyk. Pyszny z dodatkiem jajka,białej kiełbaski:)

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej