Świateczny żurek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świateczny żurek

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

5 ziaren

4 sztuki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

4 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować bulion z udka indyka i z warzywami,pod koniec kiedy warzywa będą prawie miękkie i mięso ugotowane dodać pokrojone w kostkę ziemniaki,gotować do miękkości.

Krok 2

Dodać żurek z butelki (polecam firmy Zbych z Redy),doprawić solą,pieprzem,majerankiem,łyżką cukru, zagotować cały czas mieszając.

Krok 3

Osobno wyjąc udko na talerzyk. Pyszny z dodatkiem jajka,białej kiełbaski:)

supermama

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świateczny żurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świateczny żurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świateczny żurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świateczny żurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świateczny żurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świateczny żurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świateczny żurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świateczny żurek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej