Świateczny żurek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świateczny żurek

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

5 ziaren

4 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować bulion z udka indyka i z warzywami,pod koniec kiedy warzywa będą prawie miękkie i mięso ugotowane dodać pokrojone w kostkę ziemniaki,gotować do miękkości.

Krok 2

Dodać żurek z butelki (polecam firmy Zbych z Redy),doprawić solą,pieprzem,majerankiem,łyżką cukru, zagotować cały czas mieszając.

Krok 3

Osobno wyjąc udko na talerzyk. Pyszny z dodatkiem jajka,białej kiełbaski:)

supermama

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świateczny żurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świateczny żurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świateczny żurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świateczny żurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świateczny żurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świateczny żurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świateczny żurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świateczny żurek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej