
Składniki
500 gramów
2 sztuki
200 gramów
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
100 mililitrów
1 łyżka
4 ziarna
5 ziaren
0.5 szklanki
1 sztuka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj bulion z porcji rosołowej, przypraw oraz warzyw. Następnie odcedź go.

Krok 2
Obierz ziemniaki, pokrój je w kostkę i dodaj do odcedzonego bulionu.

Krok 3
Umyj kurki, po czym dodaj je do wywaru wraz z kostkami rosołowymi Knorr oraz majerankiem. Gotuj całość do momentu, gdy ziemniaki będą miękkie.

Krok 4
Dolej do zupy piwo oraz śmietanę i mocno ją podgrzej. Podawaj porcje zupy, na talerzach, udekorowaną siekanym szczypiorkiem.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kremowa zupa z kurek
Zupa grzybowa jest bardzo popularnym daniem w tradycji kuchni polskiej. Podaje się ją na gorąco, najczęściej w formie gęstego kremu z dodatkiem ziemniaków, klusek zaparzanych lub makaronu oraz kwaśnej śmietany. Jest szybka i łatwa w przygotowaniu, a także lubiana niemal przez wszystkich, ze względu na swój głęboki smak i leśny aromat. Aby zaskoczyć gości, warto doprawić ją podczas gotowania ciemnym piwem. Nada ono wywarowi niepowtarzalny smak, a nowa forma tradycyjnego przepisu na pewno zostanie doceniona. Zwieńczeniem aromatycznego talerza zupy będzie posiekany drobno świeży szczypiorek. Ponieważ kremowa zupa z kurek jest uważana za potrawę wykwintną, podaje się ją zazwyczaj podczas wyjątkowych okazji: rodzinnych obiadów, wesel, chrzcin, a także jako jedno z podstawowych dań na wigilijnym stole, będące atrakcyjnym zamiennikiem barszczu czerwonego z uszkami.