PRZEPISY.PL

Złoty dzięki szafranowi, wykwintny krem migdałowy smakuje rewelacyjnie.

Delikatny krem migdałowy - autor: przepisy.pl

Delikatny krem migdałowy

  • 15
  • 4
  • Łatwe
  • 0
287
osób dodało do Mniamlisty
287
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • woda500 ml
  • Rosół z kury Knorr
    1 szt
  • śmietana 22%250 ml
  • płatki migdałów2 łyżki
  • nitka szafranu2 szt
    Delikatny krem migdałowy – krok 1

    Krok 1

    Wlej do garnka wodę i śmietanę, następnie mocno zagrzej.
    Delikatny krem migdałowy – krok 2

    Krok 2

    Dodaj kostkę Rosół z kury Knorr oraz szafran. Gotuj zupę 5 minut, mieszając. Odstaw pod przykryciem na 2-3 minuty.
    Delikatny krem migdałowy – krok 3

    Krok 3

    Upraż migdały na złoto na suchej i rozgrzanej patelni.
    Delikatny krem migdałowy – krok 4

    Krok 4

    Wymieszaj gotową już zupę z migdałami. Podawaj udekorowaną kilkoma migdałami i nitką szafranu.

    Więcej przepisów z tym produktem

    Rosół z kury KnorrZobacz wszystkie

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    234
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    132
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    205
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe
    233
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    6
    Łatwe