Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
500 gramów
6 sztuk
1 łyżka
1.5 litra
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pory i szpinak pokrój, sałatę porwij na małe kawałki.
Krok 2
Na oliwie podsmaż pokrojone pory do czasu, gdy będą miękkie.
Krok 3
Dodaj szpinak i sałatę i chwilę podsmaż.
Krok 4
Wszystko włóż do bulionu. Dodaj gotowany groszek. Dopraw miętą, solą, pieprzem i gałką. Posyp natką pietruszki.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej