Zupa zielona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa zielona

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

500 gramów

6 sztuk

1 łyżka

1.5 litra

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory i szpinak pokrój, sałatę porwij na małe kawałki.

Krok 2

Na oliwie podsmaż pokrojone pory do czasu, gdy będą miękkie.

Krok 3

Dodaj szpinak i sałatę i chwilę podsmaż.

Krok 4

Wszystko włóż do bulionu. Dodaj gotowany groszek. Dopraw miętą, solą, pieprzem i gałką. Posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa zielona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej