
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
500 gramów
6 sztuk
1 łyżka
1.5 litra
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pory i szpinak pokrój, sałatę porwij na małe kawałki.
Krok 2
Na oliwie podsmaż pokrojone pory do czasu, gdy będą miękkie.
Krok 3
Dodaj szpinak i sałatę i chwilę podsmaż.
Krok 4
Wszystko włóż do bulionu. Dodaj gotowany groszek. Dopraw miętą, solą, pieprzem i gałką. Posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej