Zupa zielona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa zielona

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

500 gramów

6 sztuk

1 łyżka

1.5 litra

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory i szpinak pokrój, sałatę porwij na małe kawałki.

Krok 2

Na oliwie podsmaż pokrojone pory do czasu, gdy będą miękkie.

Krok 3

Dodaj szpinak i sałatę i chwilę podsmaż.

Krok 4

Wszystko włóż do bulionu. Dodaj gotowany groszek. Dopraw miętą, solą, pieprzem i gałką. Posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa zielona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej