
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
500 gramów
6 sztuk
1 łyżka
1.5 litra
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pory i szpinak pokrój, sałatę porwij na małe kawałki.
Krok 2
Na oliwie podsmaż pokrojone pory do czasu, gdy będą miękkie.
Krok 3
Dodaj szpinak i sałatę i chwilę podsmaż.
Krok 4
Wszystko włóż do bulionu. Dodaj gotowany groszek. Dopraw miętą, solą, pieprzem i gałką. Posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej