Zupa jarzynowa II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jarzynowa II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

150 gramów

150 gramów

150 mililitrów

150 gramów

250 gramów

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1.5 litra

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew i selera oczyść i opłucz, po czym pokrój w paski i zalej wywarem. Ugotuj.

Krok 2

Pomidory umyj, sparz i obierz ze skórki. Następnie pokrój w kostkę i dodaj do warzyw.

Krok 3

Pieczarki pokrój w paski i dodaj do zupy pod koniec gotowania.

Krok 4

Zupę połącz ze śmietaną i startym serem. Posyp posiekaną natką pietruszki, zagotuj i dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jarzynowa II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jarzynowa II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jarzynowa II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jarzynowa II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jarzynowa II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jarzynowa II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jarzynowa II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jarzynowa II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej