
Składniki
100 gramów
150 gramów
150 gramów
150 mililitrów
150 gramów
250 gramów
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1.5 litra
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew i selera oczyść i opłucz, po czym pokrój w paski i zalej wywarem. Ugotuj.
Krok 2
Pomidory umyj, sparz i obierz ze skórki. Następnie pokrój w kostkę i dodaj do warzyw.
Krok 3
Pieczarki pokrój w paski i dodaj do zupy pod koniec gotowania.
Krok 4
Zupę połącz ze śmietaną i startym serem. Posyp posiekaną natką pietruszki, zagotuj i dopraw.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej