
Składniki
100 gramów
150 gramów
150 gramów
150 mililitrów
150 gramów
250 gramów
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1.5 litra
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew i selera oczyść i opłucz, po czym pokrój w paski i zalej wywarem. Ugotuj.
Krok 2
Pomidory umyj, sparz i obierz ze skórki. Następnie pokrój w kostkę i dodaj do warzyw.
Krok 3
Pieczarki pokrój w paski i dodaj do zupy pod koniec gotowania.
Krok 4
Zupę połącz ze śmietaną i startym serem. Posyp posiekaną natką pietruszki, zagotuj i dopraw.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























