Zupa jarzynowa II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jarzynowa II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

150 gramów

150 gramów

150 mililitrów

150 gramów

250 gramów

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1.5 litra

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew i selera oczyść i opłucz, po czym pokrój w paski i zalej wywarem. Ugotuj.

Krok 2

Pomidory umyj, sparz i obierz ze skórki. Następnie pokrój w kostkę i dodaj do warzyw.

Krok 3

Pieczarki pokrój w paski i dodaj do zupy pod koniec gotowania.

Krok 4

Zupę połącz ze śmietaną i startym serem. Posyp posiekaną natką pietruszki, zagotuj i dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jarzynowa II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jarzynowa II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jarzynowa II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jarzynowa II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jarzynowa II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jarzynowa II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jarzynowa II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jarzynowa II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Ratatuj à la moussaka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej