
Składniki
100 gramów
150 gramów
150 gramów
150 mililitrów
150 gramów
250 gramów
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1.5 litra
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew i selera oczyść i opłucz, po czym pokrój w paski i zalej wywarem. Ugotuj.
Krok 2
Pomidory umyj, sparz i obierz ze skórki. Następnie pokrój w kostkę i dodaj do warzyw.
Krok 3
Pieczarki pokrój w paski i dodaj do zupy pod koniec gotowania.
Krok 4
Zupę połącz ze śmietaną i startym serem. Posyp posiekaną natką pietruszki, zagotuj i dopraw.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej