Minestrone - włoska zupa jarzynowa

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

463

18 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

1.5 litra

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na odrobinie oliwy przesmażamy (a raczej podduszamy) obraną i pokrojoną w plasterki marchew.

Krok 2

Po kilku minutach dodajemy fasolkę, pokrojoną w plasterki cukinię i podzielonego na niewielkie różyczki kalafiora.

Krok 3

Dusimy całość kolejne kilka minut, na końcu dodając groszek oraz obranego i pokrojonego w kostkę pomidora.

Krok 4

Warzywa zalewamy bulionem i i doprowadzamy do wrzenia, a następnie minimalizujemy ogień i dogotowujemy kilka minut.

Krok 5

Doprawiamy do smaku przyprawą Delikat. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Minestrone - włoska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Minestrone - włoska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Minestrone - włoska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Minestrone - włoska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Minestrone - włoska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Minestrone - włoska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Minestrone - włoska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej