Minestrone - włoska zupa jarzynowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Minestrone - włoska zupa jarzynowa

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

1.5 litra

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na odrobinie oliwy przesmażamy (a raczej podduszamy) obraną i pokrojoną w plasterki marchew.

Krok 2

Po kilku minutach dodajemy fasolkę, pokrojoną w plasterki cukinię i podzielonego na niewielkie różyczki kalafiora.

Krok 3

Dusimy całość kolejne kilka minut, na końcu dodając groszek oraz obranego i pokrojonego w kostkę pomidora.

Krok 4

Warzywa zalewamy bulionem i i doprowadzamy do wrzenia, a następnie minimalizujemy ogień i dogotowujemy kilka minut.

Krok 5

Doprawiamy do smaku przyprawą Delikat. Smacznego!

Kuba

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Minestrone - włoska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Minestrone - włoska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Minestrone - włoska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Minestrone - włoska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Minestrone - włoska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Minestrone - włoska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Minestrone - włoska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Minestrone - włoska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej