Minestrone - włoska zupa jarzynowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Minestrone - włoska zupa jarzynowa

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

18 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

1.5 litra

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na odrobinie oliwy przesmażamy (a raczej podduszamy) obraną i pokrojoną w plasterki marchew.

Krok 2

Po kilku minutach dodajemy fasolkę, pokrojoną w plasterki cukinię i podzielonego na niewielkie różyczki kalafiora.

Krok 3

Dusimy całość kolejne kilka minut, na końcu dodając groszek oraz obranego i pokrojonego w kostkę pomidora.

Krok 4

Warzywa zalewamy bulionem i i doprowadzamy do wrzenia, a następnie minimalizujemy ogień i dogotowujemy kilka minut.

Krok 5

Doprawiamy do smaku przyprawą Delikat. Smacznego!

Kuba

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Minestrone - włoska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Minestrone - włoska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Minestrone - włoska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Minestrone - włoska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Minestrone - włoska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Minestrone - włoska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Minestrone - włoska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Minestrone - włoska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej