Minestrone - włoska zupa jarzynowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Minestrone - włoska zupa jarzynowa

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1.5 litra

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na odrobinie oliwy przesmażamy (a raczej podduszamy) obraną i pokrojoną w plasterki marchew.

Krok 2

Po kilku minutach dodajemy fasolkę, pokrojoną w plasterki cukinię i podzielonego na niewielkie różyczki kalafiora.

Krok 3

Dusimy całość kolejne kilka minut, na końcu dodając groszek oraz obranego i pokrojonego w kostkę pomidora.

Krok 4

Warzywa zalewamy bulionem i i doprowadzamy do wrzenia, a następnie minimalizujemy ogień i dogotowujemy kilka minut.

Krok 5

Doprawiamy do smaku przyprawą Delikat. Smacznego!

Kuba

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Minestrone - włoska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Minestrone - włoska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Minestrone - włoska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Minestrone - włoska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Minestrone - włoska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Minestrone - włoska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Minestrone - włoska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Minestrone - włoska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej