
Składniki
2 sztuki
1.5 litra
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na odrobinie oliwy przesmażamy (a raczej podduszamy) obraną i pokrojoną w plasterki marchew.
Krok 2
Po kilku minutach dodajemy fasolkę, pokrojoną w plasterki cukinię i podzielonego na niewielkie różyczki kalafiora.
Krok 3
Dusimy całość kolejne kilka minut, na końcu dodając groszek oraz obranego i pokrojonego w kostkę pomidora.
Krok 4
Warzywa zalewamy bulionem i i doprowadzamy do wrzenia, a następnie minimalizujemy ogień i dogotowujemy kilka minut.
Krok 5
Doprawiamy do smaku przyprawą Delikat. Smacznego!

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej