Zupa jarzynowa z indykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jarzynowa z indykiem

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 szczypty

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

2 szczypty

25 dekagramów

3 sztuki

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Indyka kroimy w kostkę, zalewamy 1,5 litrem wody, dodajemy 1/2 łyżeczki soli i gotujemy 15 minut, następnie dodajemy pokrojone w kostkę kartofle, marchewkę, seler i pietruszkę, dodajemy bulion na włoszczyźnie Knorr i gotujemy dalsze 15 minut.

Krok 2

Kapustę włoską szatkujemy i wraz z mieszanką warzywną z groszkiem i fasolką dodajemy do zupy, doprawiamy bazylią suszoną i pieprzem i gotujemy około 5 minut.

Krok 3

Zupę rozlewamy do miseczek, można podać do niej kromki chleba.

Piotrek

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jarzynowa z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jarzynowa z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jarzynowa z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jarzynowa z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jarzynowa z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jarzynowa z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jarzynowa z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jarzynowa z indykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej