Zupa jarzynowa z indykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jarzynowa z indykiem

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 szczypty

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

2 szczypty

25 dekagramów

3 sztuki

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Indyka kroimy w kostkę, zalewamy 1,5 litrem wody, dodajemy 1/2 łyżeczki soli i gotujemy 15 minut, następnie dodajemy pokrojone w kostkę kartofle, marchewkę, seler i pietruszkę, dodajemy bulion na włoszczyźnie Knorr i gotujemy dalsze 15 minut.

Krok 2

Kapustę włoską szatkujemy i wraz z mieszanką warzywną z groszkiem i fasolką dodajemy do zupy, doprawiamy bazylią suszoną i pieprzem i gotujemy około 5 minut.

Krok 3

Zupę rozlewamy do miseczek, można podać do niej kromki chleba.

Piotrek

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jarzynowa z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jarzynowa z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jarzynowa z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jarzynowa z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jarzynowa z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jarzynowa z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jarzynowa z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jarzynowa z indykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej