Zupa jarzynowa z indykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jarzynowa z indykiem

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 szczypty

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

2 szczypty

25 dekagramów

3 sztuki

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Indyka kroimy w kostkę, zalewamy 1,5 litrem wody, dodajemy 1/2 łyżeczki soli i gotujemy 15 minut, następnie dodajemy pokrojone w kostkę kartofle, marchewkę, seler i pietruszkę, dodajemy bulion na włoszczyźnie Knorr i gotujemy dalsze 15 minut.

Krok 2

Kapustę włoską szatkujemy i wraz z mieszanką warzywną z groszkiem i fasolką dodajemy do zupy, doprawiamy bazylią suszoną i pieprzem i gotujemy około 5 minut.

Krok 3

Zupę rozlewamy do miseczek, można podać do niej kromki chleba.

Piotrek

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jarzynowa z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jarzynowa z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jarzynowa z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jarzynowa z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jarzynowa z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jarzynowa z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jarzynowa z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jarzynowa z indykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej