Zupa jarzynowa z indykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jarzynowa z indykiem

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

25 dekagramów

2 szczypty

1 łyżeczka

2 szczypty

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Indyka kroimy w kostkę, zalewamy 1,5 litrem wody, dodajemy 1/2 łyżeczki soli i gotujemy 15 minut, następnie dodajemy pokrojone w kostkę kartofle, marchewkę, seler i pietruszkę, dodajemy bulion na włoszczyźnie Knorr i gotujemy dalsze 15 minut.

Krok 2

Kapustę włoską szatkujemy i wraz z mieszanką warzywną z groszkiem i fasolką dodajemy do zupy, doprawiamy bazylią suszoną i pieprzem i gotujemy około 5 minut.

Krok 3

Zupę rozlewamy do miseczek, można podać do niej kromki chleba.

Piotrek

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jarzynowa z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jarzynowa z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jarzynowa z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jarzynowa z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jarzynowa z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jarzynowa z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jarzynowa z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jarzynowa z indykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej