Zupa jarzynowa z indykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa jarzynowa z indykiem

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

25 dekagramów

2 szczypty

1 łyżeczka

2 szczypty

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Indyka kroimy w kostkę, zalewamy 1,5 litrem wody, dodajemy 1/2 łyżeczki soli i gotujemy 15 minut, następnie dodajemy pokrojone w kostkę kartofle, marchewkę, seler i pietruszkę, dodajemy bulion na włoszczyźnie Knorr i gotujemy dalsze 15 minut.

Krok 2

Kapustę włoską szatkujemy i wraz z mieszanką warzywną z groszkiem i fasolką dodajemy do zupy, doprawiamy bazylią suszoną i pieprzem i gotujemy około 5 minut.

Krok 3

Zupę rozlewamy do miseczek, można podać do niej kromki chleba.

Piotrek

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jarzynowa z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jarzynowa z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jarzynowa z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jarzynowa z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jarzynowa z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jarzynowa z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jarzynowa z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej