Zupa minestrone z kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa minestrone z kapustą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

269 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

341 osób wydrukowało

Pobierz pdf

442 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

2 sztuki

1.5 litra

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

100 mililitrów

80 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa pokrój w drobną kostkę. Czosnek posiekaj.

Zupa minestrone z kapustą  - Krok 1

Krok 2

W garnku podsmaż na oliwie z oliwek czosnek i cebulę.

Zupa minestrone z kapustą  - Krok 2

Krok 3

Gdy czosnek i cebula będą rumiane, dodaj papryki i chwilę smaż.

Zupa minestrone z kapustą  - Krok 3

Krok 4

Teraz wlej do garnka 1,5 litra ciepłej wody. Dodaj kostki Knorr i oregano.

Zupa minestrone z kapustą  - Krok 4

Krok 5

Pomidory z puszki posiekaj i również dodaj do zupy. Całość zagotuj.

Zupa minestrone z kapustą  - Krok 5

Krok 6

Na końcu wsyp resztę warzyw. Gotuj, aż zmiękną, ale będą jeszcze jędrne. Zupę minestrone podawaj posypaną bazylią i startym parmezanem.

Zupa minestrone z kapustą  - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa minestrone z kapustą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa minestrone z kapustą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa minestrone z kapustą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa minestrone z kapustą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa minestrone z kapustą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa minestrone z kapustą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa minestrone z kapustą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa z papryki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa minestrone z kapustą Zupa minestrone z kapustą

Nazwa zupy minestrone wywodzi się od włoskiego słowa „ministra”, oznaczającego zupę. Jest to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Bazę do tej zupy stanowią warzywa – głównie papryka żółta i czerwona, cukinia, czosnek, cebula i kapusta. Potrawę tę możesz podawać na różne sposoby – świetnie smakować będzie zarówno z ryżem, grzankami, drobnym makaronem, jak z kaszą np. pęczak. Na sam koniec możesz posypać ją startym parmezanem oraz bazylią. Nie istnieje jednak jeden ścisły przepis na tą zupę – bazuje on na warzywach sezonowych i różni się w zależności od regionu Włoch. Minestrone najlepiej jest przyrządzać z warzyw świeżych, lecz do tego celu z powodzeniem możesz wykorzystać także warzywa mrożone. Uzyskasz w ten sposób rozgrzewającą i treściwą zupę dla całej rodziny, w sam raz na chłodne lub deszczowe dni.