PRZEPISY.PL
Zupa krewetkowa - autor: bernika
Autor: bernika

Zupa krewetkowa

  • 45
  • 2
  • Łatwe
  • 0
5
osób dodało do Mniamlisty
5
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • krewetki królewskie100 g
  • pomidor1 szt
  • kiełki fasoli mung1 szklanka
  • natka pietruszki1 pęczek
  • kapusta pekińska liście3 szt
  • olej sezamowy1 łyżeczka
  • olej sojowy1 łyżka
  • Krok 1

    Wodę zagotować , dodać bulion doprawić olejem sezamowymi i sosem sojowym. Dodałam pokrojonego w świartki pomidora, poszatkowane liście kapusty, pieprzem, imbirem, chilli. Gotowałam ok 5 minut.
  • Krok 2

    Następnie dodałam do środka makaron chiński oraz krewetki. gotowałam razem 5 minut. Na talerzu na porcję zupy dałam garść kiełek posypałam posiekaną natką pietruszki i skropiłam sokiem z limonki.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulion na włoszczyźnie KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

6
osób dodało do Mniamlisty
30''
1
Łatwe
125
osób dodało do Mniamlisty
90''
8
Łatwe
171
osób dodało do Mniamlisty
30''
6
Łatwe
163
osoby dodały do Mniamlisty
45''
4
Łatwe