Zupa krewetkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krewetkowa

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

3

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

80 osób wydrukowało

Pobierz pdf

88 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 pęczek

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 łyżka

1 szklanka

100 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę zagotować , dodać bulion doprawić olejem sezamowymi i sosem sojowym. Dodałam pokrojonego w świartki pomidora, poszatkowane liście kapusty, pieprzem, imbirem, chilli. Gotowałam ok 5 minut.

Krok 2

Następnie dodałam do środka makaron chiński oraz krewetki. gotowałam razem 5 minut. Na talerzu na porcję zupy dałam garść kiełek posypałam posiekaną natką pietruszki i skropiłam sokiem z limonki.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej