Zupa krewetkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krewetkowa

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

3

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

79 osób wydrukowało

Pobierz pdf

85 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 pęczek

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 łyżka

1 szklanka

100 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę zagotować , dodać bulion doprawić olejem sezamowymi i sosem sojowym. Dodałam pokrojonego w świartki pomidora, poszatkowane liście kapusty, pieprzem, imbirem, chilli. Gotowałam ok 5 minut.

Krok 2

Następnie dodałam do środka makaron chiński oraz krewetki. gotowałam razem 5 minut. Na talerzu na porcję zupy dałam garść kiełek posypałam posiekaną natką pietruszki i skropiłam sokiem z limonki.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa szpinakowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej