Zupa krewetkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krewetkowa

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

3

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

80 osób wydrukowało

Pobierz pdf

87 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 pęczek

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 łyżka

1 szklanka

100 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę zagotować , dodać bulion doprawić olejem sezamowymi i sosem sojowym. Dodałam pokrojonego w świartki pomidora, poszatkowane liście kapusty, pieprzem, imbirem, chilli. Gotowałam ok 5 minut.

Krok 2

Następnie dodałam do środka makaron chiński oraz krewetki. gotowałam razem 5 minut. Na talerzu na porcję zupy dałam garść kiełek posypałam posiekaną natką pietruszki i skropiłam sokiem z limonki.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa z cukinii
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej