Zupa krewetkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krewetkowa

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

3

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

76 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

1 szklanka

1 pęczek

3 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 szczypta

500 mililitrów

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę zagotować , dodać bulion doprawić olejem sezamowymi i sosem sojowym. Dodałam pokrojonego w świartki pomidora, poszatkowane liście kapusty, pieprzem, imbirem, chilli. Gotowałam ok 5 minut.

Krok 2

Następnie dodałam do środka makaron chiński oraz krewetki. gotowałam razem 5 minut. Na talerzu na porcję zupy dałam garść kiełek posypałam posiekaną natką pietruszki i skropiłam sokiem z limonki.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej