
Składniki
100 gramów
1 sztuka
1 szklanka
1 pęczek
3 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 szczypta
500 mililitrów
1 opakowanie
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wodę zagotować , dodać bulion doprawić olejem sezamowymi i sosem sojowym. Dodałam pokrojonego w świartki pomidora, poszatkowane liście kapusty, pieprzem, imbirem, chilli. Gotowałam ok 5 minut.
Krok 2
Następnie dodałam do środka makaron chiński oraz krewetki. gotowałam razem 5 minut. Na talerzu na porcję zupy dałam garść kiełek posypałam posiekaną natką pietruszki i skropiłam sokiem z limonki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej