Zupa krewetkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krewetkowa

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

3

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

70 osób wydrukowało

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

1 szklanka

1 pęczek

3 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 szczypta

500 mililitrów

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę zagotować , dodać bulion doprawić olejem sezamowymi i sosem sojowym. Dodałam pokrojonego w świartki pomidora, poszatkowane liście kapusty, pieprzem, imbirem, chilli. Gotowałam ok 5 minut.

Krok 2

Następnie dodałam do środka makaron chiński oraz krewetki. gotowałam razem 5 minut. Na talerzu na porcję zupy dałam garść kiełek posypałam posiekaną natką pietruszki i skropiłam sokiem z limonki.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa harira
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej