Zupa kremowa ze szparagami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

16 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

200 gramów

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w kostkę i dodaj do rosołu. Gotuj na wolnym ogniu.

Krok 2

Serek topiony, wraz ze śmietaną rozpuść w osobnym garnku. Dodaj do zupy mieszając. Zupę podaj w miseczkach, z dodatkiem makaronu lub sucharków

Krok 3

Szparagi zmiksuj, najlepiej blenderem lub mikserem.

Krok 4

Dodaj zmiksowane szparagi i doprowadź do wrzenia.

Krok 5

Wodę zagotuj z cukrem, cytryną. Lekko posól. Dodaj obrane i pokrojone szparagi. Dotuj do miękkości.

Krok 6

Zagotuj 1 litr wody i rozprowadź w niej Rosół z kury Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa kremowa ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa kremowa ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa kremowa ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa kremowa ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa kremowa ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa kremowa ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa kremowa ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej