Zupa kremowa ze szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa kremowa ze szparagami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
16 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

200 gramów

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w kostkę i dodaj do rosołu. Gotuj na wolnym ogniu.

Krok 2

Serek topiony, wraz ze śmietaną rozpuść w osobnym garnku. Dodaj do zupy mieszając. Zupę podaj w miseczkach, z dodatkiem makaronu lub sucharków

Krok 3

Szparagi zmiksuj, najlepiej blenderem lub mikserem.

Krok 4

Dodaj zmiksowane szparagi i doprowadź do wrzenia.

Krok 5

Wodę zagotuj z cukrem, cytryną. Lekko posól. Dodaj obrane i pokrojone szparagi. Dotuj do miękkości.

Krok 6

Zagotuj 1 litr wody i rozprowadź w niej Rosół z kury Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa kremowa ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa kremowa ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa kremowa ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa kremowa ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa kremowa ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa kremowa ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa kremowa ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa kremowa ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej