
Składniki
200 gramów
2 sztuki
200 gramów
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w kostkę i dodaj do rosołu. Gotuj na wolnym ogniu.
Krok 2
Serek topiony, wraz ze śmietaną rozpuść w osobnym garnku. Dodaj do zupy mieszając. Zupę podaj w miseczkach, z dodatkiem makaronu lub sucharków
Krok 3
Szparagi zmiksuj, najlepiej blenderem lub mikserem.
Krok 4
Dodaj zmiksowane szparagi i doprowadź do wrzenia.
Krok 5
Wodę zagotuj z cukrem, cytryną. Lekko posól. Dodaj obrane i pokrojone szparagi. Dotuj do miękkości.
Krok 6
Zagotuj 1 litr wody i rozprowadź w niej Rosół z kury Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej