
Składniki
200 gramów
2 sztuki
200 gramów
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w kostkę i dodaj do rosołu. Gotuj na wolnym ogniu.
Krok 2
Serek topiony, wraz ze śmietaną rozpuść w osobnym garnku. Dodaj do zupy mieszając. Zupę podaj w miseczkach, z dodatkiem makaronu lub sucharków
Krok 3
Szparagi zmiksuj, najlepiej blenderem lub mikserem.
Krok 4
Dodaj zmiksowane szparagi i doprowadź do wrzenia.
Krok 5
Wodę zagotuj z cukrem, cytryną. Lekko posól. Dodaj obrane i pokrojone szparagi. Dotuj do miękkości.
Krok 6
Zagotuj 1 litr wody i rozprowadź w niej Rosół z kury Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej