Zupa kremowa ze szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa kremowa ze szparagami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

16 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

200 gramów

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w kostkę i dodaj do rosołu. Gotuj na wolnym ogniu.

Krok 2

Serek topiony, wraz ze śmietaną rozpuść w osobnym garnku. Dodaj do zupy mieszając. Zupę podaj w miseczkach, z dodatkiem makaronu lub sucharków

Krok 3

Szparagi zmiksuj, najlepiej blenderem lub mikserem.

Krok 4

Dodaj zmiksowane szparagi i doprowadź do wrzenia.

Krok 5

Wodę zagotuj z cukrem, cytryną. Lekko posól. Dodaj obrane i pokrojone szparagi. Dotuj do miękkości.

Krok 6

Zagotuj 1 litr wody i rozprowadź w niej Rosół z kury Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa kremowa ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa kremowa ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa kremowa ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa kremowa ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa kremowa ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa kremowa ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa kremowa ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa kremowa ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Tajska zupa z warzywami
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej