Zupa kremowa ze szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa kremowa ze szparagami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

16 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

200 gramów

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w kostkę i dodaj do rosołu. Gotuj na wolnym ogniu.

Krok 2

Serek topiony, wraz ze śmietaną rozpuść w osobnym garnku. Dodaj do zupy mieszając. Zupę podaj w miseczkach, z dodatkiem makaronu lub sucharków

Krok 3

Szparagi zmiksuj, najlepiej blenderem lub mikserem.

Krok 4

Dodaj zmiksowane szparagi i doprowadź do wrzenia.

Krok 5

Wodę zagotuj z cukrem, cytryną. Lekko posól. Dodaj obrane i pokrojone szparagi. Dotuj do miękkości.

Krok 6

Zagotuj 1 litr wody i rozprowadź w niej Rosół z kury Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa kremowa ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa kremowa ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa kremowa ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa kremowa ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa kremowa ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa kremowa ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa kremowa ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej