Zupa kremowa ze szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa kremowa ze szparagami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

16 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

200 gramów

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w kostkę i dodaj do rosołu. Gotuj na wolnym ogniu.

Krok 2

Serek topiony, wraz ze śmietaną rozpuść w osobnym garnku. Dodaj do zupy mieszając. Zupę podaj w miseczkach, z dodatkiem makaronu lub sucharków

Krok 3

Szparagi zmiksuj, najlepiej blenderem lub mikserem.

Krok 4

Dodaj zmiksowane szparagi i doprowadź do wrzenia.

Krok 5

Wodę zagotuj z cukrem, cytryną. Lekko posól. Dodaj obrane i pokrojone szparagi. Dotuj do miękkości.

Krok 6

Zagotuj 1 litr wody i rozprowadź w niej Rosół z kury Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa kremowa ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa kremowa ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa kremowa ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa kremowa ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa kremowa ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa kremowa ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa kremowa ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa kremowa ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej