Składniki
1 litr
1 sztuka
5 sztuk
400 mililitrów
2 sztuki
1 łyżka
1 pęczek
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotowujemy bulion.
Krok 2
Ziemniaki i marchewki obieramy, i kroimy w kostkę.
Krok 3
Ziemniaki, marchewkę, posiekany czosnek i odcedzoną fasolę dodajemy do bulionu. Dodajemy także pulpę i przyprawy.
Krok 4
Gotujemy ok. 20 minut do czasu zmięknięcia ziemniaków.
Krok 5
Podajemy posypane posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej