Solanka - mięsna zupa video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Solanka - mięsna zupa - VIDEO

ze wschodu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

78

heart
171 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

662 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1211 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.2 litra

1 sztuka

4 plastry

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

5 sztuk

2 łyżki

100 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

4 łyżki

50 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek i cebulę pokrój w drobną kostkę, kiełbasę w plastry i podsmaż w dużym garnku. Jak będą lekko rumiane dodaj koncentrat pomidorowy i podsmaż całość jeszcze chwilę.

Solanka - mięsna zupa - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Teraz wlej wodę i dodaj kostkę Knorr.

Solanka - mięsna zupa - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Ogórki pokrój w drobną kostkę, oliwki na plasterki, czosnek przeciśnij przez praskę i wraz z kaparami dodaj wszystko do zupy.

Solanka - mięsna zupa - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Dodaj również przyprawy Knorr i gotuj zupę na małym ogniu przez ok 15 minut.

Solanka - mięsna zupa - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Na sam koniec dodaj do zupy natkę pietruszki i sok z jednej cytryny.

Solanka - mięsna zupa - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Drugą cytrynę pokrój w plasterki. Zupę podawaj z łyżką gęstej kwaśnej śmietany i udekorowaną plasterkiem cytryny oraz natką pietruszki.

Solanka - mięsna zupa - VIDEO - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Zupę możesz również podawać z innym gatunkami mięs jak np. wieprzowiną czy wołowiną.

1

Opinie o przepisie

  • Tomasz Jędrzejczak

    Tomasz Jędrzejczak , 16.02.2021

    dodać paprykę słodką

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Solanka - mięsna zupa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Solanka - mięsna zupa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Solanka - mięsna zupa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Solanka - mięsna zupa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Solanka - mięsna zupa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Solanka - mięsna zupa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Solanka - mięsna zupa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Solanka - mięsna zupa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pomidorowa po włosku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Solanka - mięsna zupa - VIDEOSolanka - mięsna zupa - VIDEO

Solanka to tradycyjna zupa z kuchni wschodniej. Składa się ze składników mięsnych i warzywnych, które łącząc swoje możliwości, nadają zupie niepowtarzalny smak. Warto przygotować przepis na tę apetyczną mięsną zupę i poznać jej smak.

Dla kogo?

Dla wszystkich miłośników zup z mięsnym dodatkiem, którzy są otwarci na nowe przepisy pochodzące z różnych stron świata. Solanka nikogo nie rozczaruje!

Na jaką okazję?

Solanka, czyli mięsna zupa ze wschodu, to smaczny obiad na każdy dzień. Mimo dużej ilości składników jest łatwa i szybka w przygotowaniu.

Czy wiesz, że?

Solanka to tradycyjna zupa kuchni rosyjskiej i ukraińskiej. Gotuje się ją na mięsnym lub rybnym wywarze.

Dla urozmaicenia

Zamiast boczku i kiełbasy możesz dodać do zupy wołowinę lub wieprzowinę. Tylko od Ciebie zależy, jakie mięso wybierzesz.