Zupa z tortilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z tortilli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

100 gramów

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

0.25 szklanki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na oliwie podsmaż nachosy.

Krok 2

Do tej samej oliwy dodaj przetarte pomidory, posiekaną cebulę i czosnek. Zeszklij.

Krok 3

Dodaj rosół, pietruszkę, całe chilli. Gotuj 15 minut, dodaj sól i pieprz.

Krok 4

Na koniec posyp żółtym serem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z tortilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej