
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
4 sztuki
1 szczypta
100 gramów
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
0.25 szklanki
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na oliwie podsmaż nachosy.
Krok 2
Do tej samej oliwy dodaj przetarte pomidory, posiekaną cebulę i czosnek. Zeszklij.
Krok 3
Dodaj rosół, pietruszkę, całe chilli. Gotuj 15 minut, dodaj sól i pieprz.
Krok 4
Na koniec posyp żółtym serem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej