
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
4 sztuki
1 szczypta
100 gramów
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
0.25 szklanki
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na oliwie podsmaż nachosy.
Krok 2
Do tej samej oliwy dodaj przetarte pomidory, posiekaną cebulę i czosnek. Zeszklij.
Krok 3
Dodaj rosół, pietruszkę, całe chilli. Gotuj 15 minut, dodaj sól i pieprz.
Krok 4
Na koniec posyp żółtym serem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej