
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
4 sztuki
1 szczypta
100 gramów
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
0.25 szklanki
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na oliwie podsmaż nachosy.
Krok 2
Do tej samej oliwy dodaj przetarte pomidory, posiekaną cebulę i czosnek. Zeszklij.
Krok 3
Dodaj rosół, pietruszkę, całe chilli. Gotuj 15 minut, dodaj sól i pieprz.
Krok 4
Na koniec posyp żółtym serem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej