Zupa z kurczaka i kukurydzy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kurczaka i kukurydzy

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jest gęsta, solidna i pikantna, absolutnie idealna na nieco

Krok 2

chłodniejsze dni.

Krok 3

Zagotuj 1,5 l wody, wrzuć kostkę bulionową i gotuj jeszcze

Krok 4

około minuty. Mięso oprósz solą i pieprzem, obsmaż

Krok 5

na oliwie (po 2-3 minuty z każdej strony). Pamiętaj, że mięso

Krok 6

powinno być rumiane tylko od zewnątrz, a w środku surowe.

Krok 7

Obsmażone mięso przełóż na talerzyk, a na tłuszczu

Krok 8

ze smażenia zeszklij cebulę. Oprósz mąką, zasmaż,

Krok 9

mieszając (2 minuty). Wlej bulion i sok pomidorowy,

Krok 10

wymieszaj i zagotuj na mocnym ogniu. Włóż pokrojonego

Krok 11

w małą kostkę kurczaka, chili i kukurydzę, gotuj, aż zupa

Krok 12

nieco zgęstnieje. Posól do smaku, zmniejsz ogień,

Krok 13

wsyp kolendrę i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kurczaka i kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kurczaka i kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kurczaka i kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kurczaka i kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kurczaka i kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kurczaka i kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kurczaka i kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kurczaka i kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Risotto z karczochami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej