PRZEPISY.PL

Zupa z kurczaka i kukurydzy

  • 30
  • 4
  • Średnie
  • 0
10
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • 1 filet z piersi kurczaka
  • garstka posiekanej świeżej kolendry
  • 2 łyżki oliwy
  • 200 ml soku pomidorowego
  • 1 łyżka mąki
  • 1 kostka bulionowa Knorr (rosół z kury)1 szt
  • 1 papryczka chili oczyszczona i posiekana (razem z nasionkami)
  • 1 posiekana czerwona cebula
  • 200 g kukurydzy z puszki
    • Krok 1

      Jest gęsta, solidna i pikantna, absolutnie idealna na nieco
    • Krok 2

      chłodniejsze dni.
    • Krok 3

      Zagotuj 1,5 l wody, wrzuć kostkę bulionową i gotuj jeszcze
    • Krok 4

      około minuty. Mięso oprósz solą i pieprzem, obsmaż
    • Krok 5

      na oliwie (po 2-3 minuty z każdej strony). Pamiętaj, że mięso
    • Krok 6

      powinno być rumiane tylko od zewnątrz, a w środku surowe.
    • Krok 7

      Obsmażone mięso przełóż na talerzyk, a na tłuszczu
    • Krok 8

      ze smażenia zeszklij cebulę. Oprósz mąką, zasmaż,
    • Krok 9

      mieszając (2 minuty). Wlej bulion i sok pomidorowy,
    • Krok 10

      wymieszaj i zagotuj na mocnym ogniu. Włóż pokrojonego
    • Krok 11

      w małą kostkę kurczaka, chili i kukurydzę, gotuj, aż zupa
    • Krok 12

      nieco zgęstnieje. Posól do smaku, zmniejsz ogień,
    • Krok 13

      wsyp kolendrę i wymieszaj.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    96
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    6
    Łatwe
    625
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    47
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    63
    osoby dodały do Mniamlisty
    90''
    4
    Łatwe