Zupa z kurczaka i kukurydzy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kurczaka i kukurydzy

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jest gęsta, solidna i pikantna, absolutnie idealna na nieco

Krok 2

chłodniejsze dni.

Krok 3

Zagotuj 1,5 l wody, wrzuć kostkę bulionową i gotuj jeszcze

Krok 4

około minuty. Mięso oprósz solą i pieprzem, obsmaż

Krok 5

na oliwie (po 2-3 minuty z każdej strony). Pamiętaj, że mięso

Krok 6

powinno być rumiane tylko od zewnątrz, a w środku surowe.

Krok 7

Obsmażone mięso przełóż na talerzyk, a na tłuszczu

Krok 8

ze smażenia zeszklij cebulę. Oprósz mąką, zasmaż,

Krok 9

mieszając (2 minuty). Wlej bulion i sok pomidorowy,

Krok 10

wymieszaj i zagotuj na mocnym ogniu. Włóż pokrojonego

Krok 11

w małą kostkę kurczaka, chili i kukurydzę, gotuj, aż zupa

Krok 12

nieco zgęstnieje. Posól do smaku, zmniejsz ogień,

Krok 13

wsyp kolendrę i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kurczaka i kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kurczaka i kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kurczaka i kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kurczaka i kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kurczaka i kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kurczaka i kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kurczaka i kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kurczaka i kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej