
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jest gęsta, solidna i pikantna, absolutnie idealna na nieco
Krok 2
chłodniejsze dni.
Krok 3
Zagotuj 1,5 l wody, wrzuć kostkę bulionową i gotuj jeszcze
Krok 4
około minuty. Mięso oprósz solą i pieprzem, obsmaż
Krok 5
na oliwie (po 2-3 minuty z każdej strony). Pamiętaj, że mięso
Krok 6
powinno być rumiane tylko od zewnątrz, a w środku surowe.
Krok 7
Obsmażone mięso przełóż na talerzyk, a na tłuszczu
Krok 8
ze smażenia zeszklij cebulę. Oprósz mąką, zasmaż,
Krok 9
mieszając (2 minuty). Wlej bulion i sok pomidorowy,
Krok 10
wymieszaj i zagotuj na mocnym ogniu. Włóż pokrojonego
Krok 11
w małą kostkę kurczaka, chili i kukurydzę, gotuj, aż zupa
Krok 12
nieco zgęstnieje. Posól do smaku, zmniejsz ogień,
Krok 13
wsyp kolendrę i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej