Zupa z kurczaka i kukurydzy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kurczaka i kukurydzy

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jest gęsta, solidna i pikantna, absolutnie idealna na nieco

Krok 2

chłodniejsze dni.

Krok 3

Zagotuj 1,5 l wody, wrzuć kostkę bulionową i gotuj jeszcze

Krok 4

około minuty. Mięso oprósz solą i pieprzem, obsmaż

Krok 5

na oliwie (po 2-3 minuty z każdej strony). Pamiętaj, że mięso

Krok 6

powinno być rumiane tylko od zewnątrz, a w środku surowe.

Krok 7

Obsmażone mięso przełóż na talerzyk, a na tłuszczu

Krok 8

ze smażenia zeszklij cebulę. Oprósz mąką, zasmaż,

Krok 9

mieszając (2 minuty). Wlej bulion i sok pomidorowy,

Krok 10

wymieszaj i zagotuj na mocnym ogniu. Włóż pokrojonego

Krok 11

w małą kostkę kurczaka, chili i kukurydzę, gotuj, aż zupa

Krok 12

nieco zgęstnieje. Posól do smaku, zmniejsz ogień,

Krok 13

wsyp kolendrę i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kurczaka i kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kurczaka i kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kurczaka i kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kurczaka i kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kurczaka i kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kurczaka i kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kurczaka i kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kurczaka i kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej