Zupa cebulowa z kurkami

Autor: bernika

ratingratingratingratingrating

205

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.2 litra

100 gramów

1 łyżka

3 sztuki

1 szklanka

1 szczypta

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Kurki jeśli świeże oczyścić, jeśli mrożone bezpośrednio dać na druga patelnię i obrumienić na maśle. Odstawić.

Krok 2

Wodę zagotować, dodać zupę cebulową francuską, wymieszać, dodać do niej przesmażoną cebulę i wino. Gotować 10 minut na małym ogniu. Doprawić białym pieprzem.

Krok 3

Porcje zupy wlać na talerze. Na górę położyć kromkę chleba i kurki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cebulowa z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cebulowa z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cebulowa z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cebulowa z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cebulowa z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cebulowa z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cebulowa z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa kalafiorowa krem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej