Zupa cebulowa z kurkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa cebulowa z kurkami

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.2 litra

100 gramów

1 łyżka

3 sztuki

1 szklanka

1 szczypta

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Kurki jeśli świeże oczyścić, jeśli mrożone bezpośrednio dać na druga patelnię i obrumienić na maśle. Odstawić.

Krok 2

Wodę zagotować, dodać zupę cebulową francuską, wymieszać, dodać do niej przesmażoną cebulę i wino. Gotować 10 minut na małym ogniu. Doprawić białym pieprzem.

Krok 3

Porcje zupy wlać na talerze. Na górę położyć kromkę chleba i kurki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cebulowa z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cebulowa z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cebulowa z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cebulowa z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cebulowa z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cebulowa z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cebulowa z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa cebulowa z kurkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.

Czytaj więcej

Soczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.

Czytaj więcej