Zupa cebulowa z kurkami

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

164

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.2 litra

1 szklanka

1 łyżka

3 sztuki

100 gramów

3 sztuki

1 szczypta

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Kurki jeśli świeże oczyścić, jeśli mrożone bezpośrednio dać na druga patelnię i obrumienić na maśle. Odstawić.

Krok 2

Wodę zagotować, dodać zupę cebulową francuską, wymieszać, dodać do niej przesmażoną cebulę i wino. Gotować 10 minut na małym ogniu. Doprawić białym pieprzem.

Krok 3

Porcje zupy wlać na talerze. Na górę położyć kromkę chleba i kurki.

0

Opinie o przepisie

Francuska zupa cebulowa Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Francuska zupa cebulowa Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej