Zupa cebulowa z kurkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa cebulowa z kurkami

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1.2 litra

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

100 gramów

1 szklanka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Kurki jeśli świeże oczyścić, jeśli mrożone bezpośrednio dać na druga patelnię i obrumienić na maśle. Odstawić.

Krok 2

Wodę zagotować, dodać zupę cebulową francuską, wymieszać, dodać do niej przesmażoną cebulę i wino. Gotować 10 minut na małym ogniu. Doprawić białym pieprzem.

Krok 3

Porcje zupy wlać na talerze. Na górę położyć kromkę chleba i kurki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cebulowa z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cebulowa z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cebulowa z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cebulowa z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cebulowa z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cebulowa z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cebulowa z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa cebulowa z kurkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa pieczarkowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej