Zupa cebulowa z kurkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa cebulowa z kurkami

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1.2 litra

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

100 gramów

1 szklanka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Kurki jeśli świeże oczyścić, jeśli mrożone bezpośrednio dać na druga patelnię i obrumienić na maśle. Odstawić.

Krok 2

Wodę zagotować, dodać zupę cebulową francuską, wymieszać, dodać do niej przesmażoną cebulę i wino. Gotować 10 minut na małym ogniu. Doprawić białym pieprzem.

Krok 3

Porcje zupy wlać na talerze. Na górę położyć kromkę chleba i kurki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cebulowa z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cebulowa z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cebulowa z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cebulowa z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cebulowa z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cebulowa z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cebulowa z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa cebulowa z kurkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej