
Składniki
3 sztuki
1.2 litra
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
100 gramów
1 szklanka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Kurki jeśli świeże oczyścić, jeśli mrożone bezpośrednio dać na druga patelnię i obrumienić na maśle. Odstawić.
Krok 2
Wodę zagotować, dodać zupę cebulową francuską, wymieszać, dodać do niej przesmażoną cebulę i wino. Gotować 10 minut na małym ogniu. Doprawić białym pieprzem.
Krok 3
Porcje zupy wlać na talerze. Na górę położyć kromkę chleba i kurki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej






























