Krem pieczarkowy

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

750 gramów

125 mililitrów

2 sztuki

250 mililitrów

100 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oczyszczamy i kroimy na cienkie plasterki. Wrzucamy do rondla z uprzednio zeszkloną cebulą i mini kostką czosnkową Knorr, posypujemy solą. Podsmażamy na dużym ogniu do momentu aż grzyby puszczą płyn. Kiedy pieczarki zaczną się gotować, przykrywamy garnek i dusimy je przez co najmniej 10- 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Do podduszonych grzybów dolewamy sok z cytryny, płyn redukujemy, a następnie wlewamy bulion przygotowany z Bulionetki Knorr, zmniejszamy ogień i gotujemy zupę pod przykryciem przez około 10 minut. Kiedy pieczarki będą już wystarczająco miękkie, do zupy dodajemy kremówkę. Całość miksujemy blenderem. Przed podaniem do zupy dodajemy masło. Doprawiamy do smaku, posypujemy szczypiorkiem. Gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej