Krem pieczarkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem pieczarkowy

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

750 gramów

125 mililitrów

2 sztuki

250 mililitrów

100 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oczyszczamy i kroimy na cienkie plasterki. Wrzucamy do rondla z uprzednio zeszkloną cebulą i mini kostką czosnkową Knorr, posypujemy solą. Podsmażamy na dużym ogniu do momentu aż grzyby puszczą płyn. Kiedy pieczarki zaczną się gotować, przykrywamy garnek i dusimy je przez co najmniej 10- 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Do podduszonych grzybów dolewamy sok z cytryny, płyn redukujemy, a następnie wlewamy bulion przygotowany z Bulionetki Knorr, zmniejszamy ogień i gotujemy zupę pod przykryciem przez około 10 minut. Kiedy pieczarki będą już wystarczająco miękkie, do zupy dodajemy kremówkę. Całość miksujemy blenderem. Przed podaniem do zupy dodajemy masło. Doprawiamy do smaku, posypujemy szczypiorkiem. Gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krem z kalafiora
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej