
Składniki
null
4 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
4 sztuki
6 sztuk
1 łyżeczka
200 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki upiecz w 200 stopniach przez 40 minut, po 20 minutach obróć je na drugą stronę.
Krok 2
Następnie zawiń je w folię i odstaw na 20 minut, po czym obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na kawałki.
Krok 3
Pokrój cebule razem z posiekanym czosnkiem zeszklij na oleju, dołóż paprykę, przyprawy i wlej bulion Knorra.
Krok 4
Przykryj i gotuj 10 minut , zmiksuj.
Krok 5
Pokrojony w kostkę oscypek zrumień na suchej patelni, wciąż mieszając.
Krok 6
Kawałki sera dodaj do zupy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
































