
Składniki
null
4 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
4 sztuki
6 sztuk
1 łyżeczka
200 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki upiecz w 200 stopniach przez 40 minut, po 20 minutach obróć je na drugą stronę.
Krok 2
Następnie zawiń je w folię i odstaw na 20 minut, po czym obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na kawałki.
Krok 3
Pokrój cebule razem z posiekanym czosnkiem zeszklij na oleju, dołóż paprykę, przyprawy i wlej bulion Knorra.
Krok 4
Przykryj i gotuj 10 minut , zmiksuj.
Krok 5
Pokrojony w kostkę oscypek zrumień na suchej patelni, wciąż mieszając.
Krok 6
Kawałki sera dodaj do zupy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej