Krem z oscypkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z oscypkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

4 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

4 sztuki

6 sztuk

1 łyżeczka

200 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki upiecz w 200 stopniach przez 40 minut, po 20 minutach obróć je na drugą stronę.

Krok 2

Następnie zawiń je w folię i odstaw na 20 minut, po czym obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na kawałki.

Krok 3

Pokrój cebule razem z posiekanym czosnkiem zeszklij na oleju, dołóż paprykę, przyprawy i wlej bulion Knorra.

Krok 4

Przykryj i gotuj 10 minut , zmiksuj.

Krok 5

Pokrojony w kostkę oscypek zrumień na suchej patelni, wciąż mieszając.

Krok 6

Kawałki sera dodaj do zupy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Delikatne pierniczki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej