
Składniki
null
4 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
4 sztuki
6 sztuk
1 łyżeczka
200 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki upiecz w 200 stopniach przez 40 minut, po 20 minutach obróć je na drugą stronę.
Krok 2
Następnie zawiń je w folię i odstaw na 20 minut, po czym obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na kawałki.
Krok 3
Pokrój cebule razem z posiekanym czosnkiem zeszklij na oleju, dołóż paprykę, przyprawy i wlej bulion Knorra.
Krok 4
Przykryj i gotuj 10 minut , zmiksuj.
Krok 5
Pokrojony w kostkę oscypek zrumień na suchej patelni, wciąż mieszając.
Krok 6
Kawałki sera dodaj do zupy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej