Sałatka z kurkami z grillowanym oscypkiem i żurawiną
łatwe
419 osób zapisało

Składniki
0.5 sztuki
3 łyżki
100 gramów
1 łyżka
1 opakowanie
100 gramów
0.5 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Liście sałaty porozdzielaj i pokrój na mniejsze kawałki. Ser pokrój w plastry i usmaż na grillowej patelni z obu stron.

Krok 2
Przygotuj aromatyczny sos mieszając zawartość opakowania Knorr z 3 łyżkami wody, oliwą oraz żurawiną.

Krok 3
Cebulę pokrój w drobną kostkę, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu a następnie dodaj kurki i smaż chwilę razem.

Krok 4
Sałatę rozłóż na półmisku, wyłóż grillowany ser i polej przygotowanym sosem. Wierzch sałatki posyp kurkami.


Dobra rada:
Jeśli nie masz oscypka możesz użyć innego wędzonego sera.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej