Sałatka z kurkami z grillowanym oscypkiem i żurawiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurkami z grillowanym oscypkiem i żurawiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

heart
331 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

250 osób wydrukowało

Pobierz pdf

420 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

3 łyżki

100 gramów

1 łyżka

1 opakowanie

100 gramów

0.5 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Liście sałaty porozdzielaj i pokrój na mniejsze kawałki. Ser pokrój w plastry i usmaż na grillowej patelni z obu stron.

Sałatka z kurkami z grillowanym oscypkiem i żurawiną - Krok 1

Krok 2

Przygotuj aromatyczny sos mieszając zawartość opakowania Knorr z 3 łyżkami wody, oliwą oraz żurawiną.

Sałatka z kurkami z grillowanym oscypkiem i żurawiną - Krok 2

Krok 3

Cebulę pokrój w drobną kostkę, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu a następnie dodaj kurki i smaż chwilę razem.

Sałatka z kurkami z grillowanym oscypkiem i żurawiną - Krok 3

Krok 4

Sałatę rozłóż na półmisku, wyłóż grillowany ser i polej przygotowanym sosem. Wierzch sałatki posyp kurkami.

Sałatka z kurkami z grillowanym oscypkiem i żurawiną - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli nie masz oscypka możesz użyć innego wędzonego sera.

26

Opinie o przepisie

  • Weronika  Gadoś

    Weronika Gadoś , 18.12.2022

    TAK. Spróbuję zrobić z serem halloumi. Lubię takie kilkuskładnikowe, szybkie sałatki. Ta wygląda efektownie i będzie fajna na wynos do pracy. Dodam jeszcze owoc granatu, albo pomarańczę, dla przełamania smaku.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kinga Jarosz

    Kinga Jarosz , 11.09.2015

    przepyszne i szybkie danie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Lewkowska

    Monika Lewkowska , 05.09.2015

    To samo ,jeżeli w sklepie można dostać bez problemu - czemu nie ,

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Londonsky

    Londonsky , 05.09.2015

    Mnie tam mrożone smakują , w sumie nic im nie brakuje są w każdym polskim sklepie :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 05.09.2015

    Lusia, smakuje jeszcze lepiej ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jabez Belto

    Jabez Belto , 05.09.2015

    Przy drodze np ludzie stoją i sprzedają w.marketach tez się pojawiają ostatnio w biedronce widziałem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Gościcka-Salwa

    Ewa Gościcka-Salwa , 04.09.2015

    Same smakołyki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Filipkowska-Dąda

    Joanna Filipkowska-Dąda , 04.09.2015

    Mniam mniam mniam...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Werhun

    Ewa Werhun , 04.09.2015

    Jadłam dzisiaj pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Chlebek

    Jerzy Chlebek , 04.09.2015

    Wpadł kogut do łazienki a tu zakręcone kurki.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Kotfas

    Monika Kotfas , 04.09.2015

    W biedronce są

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sergiej Antoni Goath

    Sergiej Antoni Goath , 04.09.2015

    są kurki dzisiaj zebrałem świeże wiadomo że lepsze niż te mrożonki....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Wrzal

    Elżbieta Wrzal , 04.09.2015

    W Biedronce można kupić po 10 PLN -20 dkg.Smacznego.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Skolimowska

    Magdalena Skolimowska , 04.09.2015

    Oj zjadłabym mimo to że jest bez mięsa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tadeusz Owczarek

    Tadeusz Owczarek , 04.09.2015

    Myślę że smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusława Sajdyk

    Bogusława Sajdyk , 04.09.2015

    Ale gdzie kupić t5e kurki?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Królikowska

    Krystyna Królikowska , 04.09.2015

    Tylko dlaczego margaryna,a nie masło klarowane !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Lewkowska

    Monika Lewkowska , 04.09.2015

    Będzie problem z kurkami ,chyba ktoś ma nasuszone zeszłoroczne ,

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bozena Chalupka

    Bozena Chalupka , 04.09.2015

    Jakos nie lubie kurek,podobno organizm tego grzyba nie trawi i wydalane sa w takiej formie w jakiej zostaly spozyte.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Walus

    Zbigniew Walus , 04.09.2015

    Kasiu co to jest?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lusia Dymek

    Lusia Dymek , 04.09.2015

    Wygląda apetycznie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Kutrowska

    Grażyna Kutrowska , 04.09.2015

    Chetnie ale gdzie sa te kurki.U nas ich brak

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Czerwińska

    Anna Czerwińska , 04.09.2015

    To jest pyszne.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Leszek Wiliński

    Leszek Wiliński , 04.09.2015

    tylko skąd wziąć kurki sucho

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirosław Bartosiak

    Mirosław Bartosiak , 04.09.2015

    super danie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Boczkowski

    Marek Boczkowski , 04.09.2015

    Hmmmm kurki:grzybki wilokrotnego uzytku lol lol

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurkami z grillowanym oscypkiem i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurkami z grillowanym oscypkiem i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurkami z grillowanym oscypkiem i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurkami z grillowanym oscypkiem i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurkami z grillowanym oscypkiem i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurkami z grillowanym oscypkiem i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurkami z grillowanym oscypkiem i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurkami z grillowanym oscypkiem i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z kurkami z grillowanym oscypkiem i żurawinąSałatka z kurkami z grillowanym oscypkiem i żurawiną

Liście sałaty porozdzielaj i pokrój na mniejsze kawałki. Ser pokrój w plastry i usmaż na grillowej patelni z obu stron.