
Składniki
5 sztuk
1 sztuka
null
null
1 pęczek
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa obierz, umyj i zalej wodą.
Krok 2
Zagotuj razem z podsmażoną, posiekaną cebulką i gotuj, aż składniki będą miękkie.
Krok 3
Przecedź wywar i ugotuj w nim kaszę, natomiast warzywa pokrój na małą kostkę i wymieszaj z zupą gdy kasza będzie już gotowa.
Krok 4
Dopraw do smaku i wiosenny krupnik możesz podawać na stół.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

















