Wiosenny krupniczek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenny krupniczek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

null

null

1 pęczek

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz, umyj i zalej wodą.

Krok 2

Zagotuj razem z podsmażoną, posiekaną cebulką i gotuj, aż składniki będą miękkie.

Krok 3

Przecedź wywar i ugotuj w nim kaszę, natomiast warzywa pokrój na małą kostkę i wymieszaj z zupą gdy kasza będzie już gotowa.

Krok 4

Dopraw do smaku i wiosenny krupnik możesz podawać na stół.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenny krupniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenny krupniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenny krupniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenny krupniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenny krupniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenny krupniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenny krupniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenny krupniczek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej