Składniki
5 sztuk
1 sztuka
null
null
1 pęczek
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa obierz, umyj i zalej wodą.
Krok 2
Zagotuj razem z podsmażoną, posiekaną cebulką i gotuj, aż składniki będą miękkie.
Krok 3
Przecedź wywar i ugotuj w nim kaszę, natomiast warzywa pokrój na małą kostkę i wymieszaj z zupą gdy kasza będzie już gotowa.
Krok 4
Dopraw do smaku i wiosenny krupnik możesz podawać na stół.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej