Wiosenny krupniczek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenny krupniczek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

null

null

1 pęczek

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz, umyj i zalej wodą.

Krok 2

Zagotuj razem z podsmażoną, posiekaną cebulką i gotuj, aż składniki będą miękkie.

Krok 3

Przecedź wywar i ugotuj w nim kaszę, natomiast warzywa pokrój na małą kostkę i wymieszaj z zupą gdy kasza będzie już gotowa.

Krok 4

Dopraw do smaku i wiosenny krupnik możesz podawać na stół.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenny krupniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenny krupniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenny krupniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenny krupniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenny krupniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenny krupniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenny krupniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenny krupniczek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej