
Składniki
1 szklanka
500 gramów
2 opakowania
10 plastrów
1 łyżeczka
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kostkę Rosół z kury Knorr rozpuść w szklance wody.
Krok 2
Bulion dodaj do mleczka kokosowego, wrzuć plasterki imbiru.
Krok 3
Postaw na palnik, doprowadź do wrzenia i gotuj przez ok. 10 minut.
Krok 4
Wrzuć kurczaka pokrojonego w paski, sos rybny, pastę sambal oelek i cukier.
Krok 5
Wszystko wymieszaj i gotuj przez kolejne 10 minut.
Krok 6
Na koniec wrzuć posiekaną kolendrę i rozlej zupę do miseczek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej