
Składniki
1 szklanka
500 gramów
2 opakowania
10 plastrów
1 łyżeczka
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kostkę Rosół z kury Knorr rozpuść w szklance wody.
Krok 2
Bulion dodaj do mleczka kokosowego, wrzuć plasterki imbiru.
Krok 3
Postaw na palnik, doprowadź do wrzenia i gotuj przez ok. 10 minut.
Krok 4
Wrzuć kurczaka pokrojonego w paski, sos rybny, pastę sambal oelek i cukier.
Krok 5
Wszystko wymieszaj i gotuj przez kolejne 10 minut.
Krok 6
Na koniec wrzuć posiekaną kolendrę i rozlej zupę do miseczek.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej