Zupa na mleku kokosowym z kurczakiem i kolendrą – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa kokosowa z kurczakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

500 gramów

2 opakowania

10 plastrów

1 łyżeczka

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostkę Rosół z kury Knorr rozpuść w szklance wody.

Krok 2

Bulion dodaj do mleczka kokosowego, wrzuć plasterki imbiru.

Krok 3

Postaw na palnik, doprowadź do wrzenia i gotuj przez ok. 10 minut.

Krok 4

Wrzuć kurczaka pokrojonego w paski, sos rybny, pastę sambal oelek i cukier.

Krok 5

Wszystko wymieszaj i gotuj przez kolejne 10 minut.

Krok 6

Na koniec wrzuć posiekaną kolendrę i rozlej zupę do miseczek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa kokosowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa kokosowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa kokosowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa kokosowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa kokosowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa kokosowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa kokosowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa kokosowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej