Zupa na mleku kokosowym z kurczakiem i kolendrą – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa kokosowa z kurczakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

500 gramów

2 opakowania

10 plastrów

1 łyżeczka

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostkę Rosół z kury Knorr rozpuść w szklance wody.

Krok 2

Bulion dodaj do mleczka kokosowego, wrzuć plasterki imbiru.

Krok 3

Postaw na palnik, doprowadź do wrzenia i gotuj przez ok. 10 minut.

Krok 4

Wrzuć kurczaka pokrojonego w paski, sos rybny, pastę sambal oelek i cukier.

Krok 5

Wszystko wymieszaj i gotuj przez kolejne 10 minut.

Krok 6

Na koniec wrzuć posiekaną kolendrę i rozlej zupę do miseczek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa kokosowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa kokosowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa kokosowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa kokosowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa kokosowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa kokosowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa kokosowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa kokosowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Faszerowane papryki
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

średnie

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej