
Składniki
1 szklanka
500 gramów
2 opakowania
10 plastrów
1 łyżeczka
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kostkę Rosół z kury Knorr rozpuść w szklance wody.
Krok 2
Bulion dodaj do mleczka kokosowego, wrzuć plasterki imbiru.
Krok 3
Postaw na palnik, doprowadź do wrzenia i gotuj przez ok. 10 minut.
Krok 4
Wrzuć kurczaka pokrojonego w paski, sos rybny, pastę sambal oelek i cukier.
Krok 5
Wszystko wymieszaj i gotuj przez kolejne 10 minut.
Krok 6
Na koniec wrzuć posiekaną kolendrę i rozlej zupę do miseczek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej