Składniki
1 szklanka
500 gramów
2 opakowania
10 plastrów
1 łyżeczka
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kostkę Rosół z kury Knorr rozpuść w szklance wody.
Krok 2
Bulion dodaj do mleczka kokosowego, wrzuć plasterki imbiru.
Krok 3
Postaw na palnik, doprowadź do wrzenia i gotuj przez ok. 10 minut.
Krok 4
Wrzuć kurczaka pokrojonego w paski, sos rybny, pastę sambal oelek i cukier.
Krok 5
Wszystko wymieszaj i gotuj przez kolejne 10 minut.
Krok 6
Na koniec wrzuć posiekaną kolendrę i rozlej zupę do miseczek.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej