Zupa na mleku kokosowym z kurczakiem i kolendrą – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa kokosowa z kurczakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

500 gramów

2 opakowania

10 plastrów

1 łyżeczka

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostkę Rosół z kury Knorr rozpuść w szklance wody.

Krok 2

Bulion dodaj do mleczka kokosowego, wrzuć plasterki imbiru.

Krok 3

Postaw na palnik, doprowadź do wrzenia i gotuj przez ok. 10 minut.

Krok 4

Wrzuć kurczaka pokrojonego w paski, sos rybny, pastę sambal oelek i cukier.

Krok 5

Wszystko wymieszaj i gotuj przez kolejne 10 minut.

Krok 6

Na koniec wrzuć posiekaną kolendrę i rozlej zupę do miseczek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa kokosowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa kokosowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa kokosowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa kokosowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa kokosowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa kokosowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa kokosowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa kokosowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej