Krem z porów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z porów

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

1 litr

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

25 gramów

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pora dokładnie myjemy, pozbawiamy zbędnych części i kroimy w talarki, ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę. Tak przygotowane warzywa wrzucamy do gotującego się bulionu (woda + bulionetka warzywna), doprawiamy tymiankiem, majerankiem i gałką. Do garnka wrzucić ziemniaki, pora, majeranek, tymianek i gałkę. Zalać wywarem. Gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 20 min, aż ziemniaki zmiękną. Masło rozpuszczamy na patelni, wrzucamy na nie pokrojoną cebulę, smażymy przez około 5 min. Następnie dodajemy cukier i smażymy kolejne kilka minut, aż cukier zacznie się karmelizować. Podsmażoną cebulę dodajemy do pozostałych składników. Zupę miksujemy blenderem, doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy topiony ser.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z porów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej