Krem z porów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z porów

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

1 litr

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

25 gramów

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pora dokładnie myjemy, pozbawiamy zbędnych części i kroimy w talarki, ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę. Tak przygotowane warzywa wrzucamy do gotującego się bulionu (woda + bulionetka warzywna), doprawiamy tymiankiem, majerankiem i gałką. Do garnka wrzucić ziemniaki, pora, majeranek, tymianek i gałkę. Zalać wywarem. Gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 20 min, aż ziemniaki zmiękną. Masło rozpuszczamy na patelni, wrzucamy na nie pokrojoną cebulę, smażymy przez około 5 min. Następnie dodajemy cukier i smażymy kolejne kilka minut, aż cukier zacznie się karmelizować. Podsmażoną cebulę dodajemy do pozostałych składników. Zupę miksujemy blenderem, doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy topiony ser.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z porów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej