Zupa z węgorza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z węgorza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 litr

30 gramów

2 łyżki

1 łyżka

1.5 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na oliwie.

Krok 2

Dodaj pastę pomidorową, sól, pieprz i listek bobkowy. Po kilku minutach smażenia wlej wino i gotuj jeszcze 10 minut.

Krok 3

Węgorza oczyść i pokrój na małe kawałki. Obtocz w mące.

Krok 4

Ziemniaki obierz i pokrój. Wszystko włóż do garnka z winem i dodatkami.

Krok 5

Wlej mleko i gotuj 30 minut. Dopraw jajkiem i startym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z węgorza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z węgorza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z węgorza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z węgorza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z węgorza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z węgorza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z węgorza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z węgorza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej