
Składniki
300 gramów
2 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 litr
30 gramów
2 łyżki
1 łyżka
1.5 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na oliwie.
Krok 2
Dodaj pastę pomidorową, sól, pieprz i listek bobkowy. Po kilku minutach smażenia wlej wino i gotuj jeszcze 10 minut.
Krok 3
Węgorza oczyść i pokrój na małe kawałki. Obtocz w mące.
Krok 4
Ziemniaki obierz i pokrój. Wszystko włóż do garnka z winem i dodatkami.
Krok 5
Wlej mleko i gotuj 30 minut. Dopraw jajkiem i startym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej