Zupa z węgorza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z węgorza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 litr

30 gramów

2 łyżki

1 łyżka

1.5 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na oliwie.

Krok 2

Dodaj pastę pomidorową, sól, pieprz i listek bobkowy. Po kilku minutach smażenia wlej wino i gotuj jeszcze 10 minut.

Krok 3

Węgorza oczyść i pokrój na małe kawałki. Obtocz w mące.

Krok 4

Ziemniaki obierz i pokrój. Wszystko włóż do garnka z winem i dodatkami.

Krok 5

Wlej mleko i gotuj 30 minut. Dopraw jajkiem i startym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z węgorza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z węgorza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z węgorza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z węgorza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z węgorza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z węgorza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z węgorza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z węgorza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
32 osoby oglądają przepis:
Ciasto Stefanka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej