Składniki
300 gramów
2 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 litr
30 gramów
2 łyżki
1 łyżka
1.5 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na oliwie.
Krok 2
Dodaj pastę pomidorową, sól, pieprz i listek bobkowy. Po kilku minutach smażenia wlej wino i gotuj jeszcze 10 minut.
Krok 3
Węgorza oczyść i pokrój na małe kawałki. Obtocz w mące.
Krok 4
Ziemniaki obierz i pokrój. Wszystko włóż do garnka z winem i dodatkami.
Krok 5
Wlej mleko i gotuj 30 minut. Dopraw jajkiem i startym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej