
Składniki
300 gramów
2 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 litr
30 gramów
2 łyżki
1 łyżka
1.5 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na oliwie.
Krok 2
Dodaj pastę pomidorową, sól, pieprz i listek bobkowy. Po kilku minutach smażenia wlej wino i gotuj jeszcze 10 minut.
Krok 3
Węgorza oczyść i pokrój na małe kawałki. Obtocz w mące.
Krok 4
Ziemniaki obierz i pokrój. Wszystko włóż do garnka z winem i dodatkami.
Krok 5
Wlej mleko i gotuj 30 minut. Dopraw jajkiem i startym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej