Zupa krem fasolowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem fasolowy

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 szczypty

2 szczypty

1 szczypta

2 szczypty

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Puszki z fasolą otwórz, odsącz na sicie i opłucz wodą.

Krok 2

W garnku przygotuj wywar dodaj przecier pomidorowy i przyprawy. Fasolę wrzuć do wywaru i zagotuj.

Krok 3

Zupę zmiksuj na gładki krem mikserem ręcznym lub w blenderze. Podawaj z kleksem śmietany lub jogurtu.

1

Opinie o przepisie

  • Joanna Maciejewska

    Joanna Maciejewska , 25.03.2020

    TAK. Aby zupa była gęstsza i bardziej warzywna w smaku, można dodać marchew, pietruszkę, kawałek selera, czerwoną fasolę.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem fasolowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem fasolowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem fasolowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem fasolowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem fasolowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem fasolowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem fasolowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem fasolowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej