
Składniki
3 sztuki
2 szczypty
2 szczypty
1 szczypta
2 szczypty
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Puszki z fasolą otwórz, odsącz na sicie i opłucz wodą.
Krok 2
W garnku przygotuj wywar dodaj przecier pomidorowy i przyprawy. Fasolę wrzuć do wywaru i zagotuj.
Krok 3
Zupę zmiksuj na gładki krem mikserem ręcznym lub w blenderze. Podawaj z kleksem śmietany lub jogurtu.
- Odpowiedz
 
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej


































