Zupa krem fasolowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem fasolowy

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 szczypty

2 szczypty

1 szczypta

2 szczypty

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Puszki z fasolą otwórz, odsącz na sicie i opłucz wodą.

Krok 2

W garnku przygotuj wywar dodaj przecier pomidorowy i przyprawy. Fasolę wrzuć do wywaru i zagotuj.

Krok 3

Zupę zmiksuj na gładki krem mikserem ręcznym lub w blenderze. Podawaj z kleksem śmietany lub jogurtu.

1

Opinie o przepisie

  • Joanna Maciejewska

    Joanna Maciejewska , 25.03.2020

    TAK. Aby zupa była gęstsza i bardziej warzywna w smaku, można dodać marchew, pietruszkę, kawałek selera, czerwoną fasolę.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem fasolowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem fasolowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem fasolowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem fasolowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem fasolowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem fasolowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem fasolowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem fasolowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej