Zupa krem fasolowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem fasolowy

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 szczypty

2 szczypty

1 szczypta

2 szczypty

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Puszki z fasolą otwórz, odsącz na sicie i opłucz wodą.

Krok 2

W garnku przygotuj wywar dodaj przecier pomidorowy i przyprawy. Fasolę wrzuć do wywaru i zagotuj.

Krok 3

Zupę zmiksuj na gładki krem mikserem ręcznym lub w blenderze. Podawaj z kleksem śmietany lub jogurtu.

1

Opinie o przepisie

  • Joanna Maciejewska

    Joanna Maciejewska , 25.03.2020

    TAK. Aby zupa była gęstsza i bardziej warzywna w smaku, można dodać marchew, pietruszkę, kawałek selera, czerwoną fasolę.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem fasolowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem fasolowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem fasolowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem fasolowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem fasolowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem fasolowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem fasolowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem fasolowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej