
Składniki
3 sztuki
2 szczypty
2 szczypty
1 szczypta
2 szczypty
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Puszki z fasolą otwórz, odsącz na sicie i opłucz wodą.
Krok 2
W garnku przygotuj wywar dodaj przecier pomidorowy i przyprawy. Fasolę wrzuć do wywaru i zagotuj.
Krok 3
Zupę zmiksuj na gładki krem mikserem ręcznym lub w blenderze. Podawaj z kleksem śmietany lub jogurtu.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej