Zupa krem fasolowy

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 szczypty

2 szczypty

1 szczypta

2 szczypty

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Puszki z fasolą otwórz, odsącz na sicie i opłucz wodą.

Krok 2

W garnku przygotuj wywar dodaj przecier pomidorowy i przyprawy. Fasolę wrzuć do wywaru i zagotuj.

Krok 3

Zupę zmiksuj na gładki krem mikserem ręcznym lub w blenderze. Podawaj z kleksem śmietany lub jogurtu.

1

Opinie o przepisie

  • Joanna Maciejewska

    Joanna Maciejewska , 25.03.2020

    TAK. Aby zupa była gęstsza i bardziej warzywna w smaku, można dodać marchew, pietruszkę, kawałek selera, czerwoną fasolę.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem fasolowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem fasolowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem fasolowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem fasolowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem fasolowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem fasolowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem fasolowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa fasolowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej