
Składniki
1.5 sztuki
1 opakowanie
700 gramów
0.5 kilograma
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz jabłka, pokrój w ćwiartki. Cebulę pokrój w cząstki i całość podsmaż na patelni.
Krok 2
Pod koniec smażenia dodaj wątróbkę, po czym smaż jeszcze przez chwilę. Dopraw całość łyżeczką Przyprawy do karkówki Knorr, nieustannie mieszając. Następnie odstaw do ostygnięcia.
Krok 3
Do tak przygotowanego farszu dodaj dwie łyżki bułki tartej i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Zrób w mięsie duże nacięcie, umieść w nim przygotowany farsz, całość dokładnie obsyp pozostałą Przyprawą do karkówki Knorr.
Krok 5
Umieść mięso w załączonej do Przyprawy Knorr torebce. Zamknij klipsem i piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez około 60 minut. Rozerwij torebkę pod koniec pieczenia, aby opiec powierzchnie mięsa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej