Karkówka z wątróbką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka z wątróbką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

heart
228 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

158 osób wydrukowało

Pobierz pdf

259 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 sztuki

1 opakowanie

700 gramów

0.5 kilograma

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz jabłka, pokrój w ćwiartki. Cebulę pokrój w cząstki i całość podsmaż na patelni.

Krok 2

Pod koniec smażenia dodaj wątróbkę, po czym smaż jeszcze przez chwilę. Dopraw całość łyżeczką Przyprawy do karkówki Knorr, nieustannie mieszając. Następnie odstaw do ostygnięcia.

Krok 3

Do tak przygotowanego farszu dodaj dwie łyżki bułki tartej i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Zrób w mięsie duże nacięcie, umieść w nim przygotowany farsz, całość dokładnie obsyp pozostałą Przyprawą do karkówki Knorr.

Krok 5

Umieść mięso w załączonej do Przyprawy Knorr torebce. Zamknij klipsem i piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez około 60 minut. Rozerwij torebkę pod koniec pieczenia, aby opiec powierzchnie mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Karkówka na ostro
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Karkówka z wątróbkąKarkówka z wątróbką

Obierz jabłka, pokrój w ćwiartki. Cebulę pokrój w cząstki i całość podsmaż na patelni.