
Składniki
1.5 sztuki
1 opakowanie
700 gramów
0.5 kilograma
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz jabłka, pokrój w ćwiartki. Cebulę pokrój w cząstki i całość podsmaż na patelni.
Krok 2
Pod koniec smażenia dodaj wątróbkę, po czym smaż jeszcze przez chwilę. Dopraw całość łyżeczką Przyprawy do karkówki Knorr, nieustannie mieszając. Następnie odstaw do ostygnięcia.
Krok 3
Do tak przygotowanego farszu dodaj dwie łyżki bułki tartej i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Zrób w mięsie duże nacięcie, umieść w nim przygotowany farsz, całość dokładnie obsyp pozostałą Przyprawą do karkówki Knorr.
Krok 5
Umieść mięso w załączonej do Przyprawy Knorr torebce. Zamknij klipsem i piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez około 60 minut. Rozerwij torebkę pod koniec pieczenia, aby opiec powierzchnie mięsa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej