Karkówka z wątróbką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka z wątróbką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

228 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

155 osób wydrukowało

Pobierz pdf

259 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 sztuki

1 opakowanie

700 gramów

0.5 kilograma

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz jabłka, pokrój w ćwiartki. Cebulę pokrój w cząstki i całość podsmaż na patelni.

Krok 2

Pod koniec smażenia dodaj wątróbkę, po czym smaż jeszcze przez chwilę. Dopraw całość łyżeczką Przyprawy do karkówki Knorr, nieustannie mieszając. Następnie odstaw do ostygnięcia.

Krok 3

Do tak przygotowanego farszu dodaj dwie łyżki bułki tartej i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Zrób w mięsie duże nacięcie, umieść w nim przygotowany farsz, całość dokładnie obsyp pozostałą Przyprawą do karkówki Knorr.

Krok 5

Umieść mięso w załączonej do Przyprawy Knorr torebce. Zamknij klipsem i piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez około 60 minut. Rozerwij torebkę pod koniec pieczenia, aby opiec powierzchnie mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Karkówka z wątróbkąKarkówka z wątróbką

Obierz jabłka, pokrój w ćwiartki. Cebulę pokrój w cząstki i całość podsmaż na patelni.