
Składniki
1.5 sztuki
1 opakowanie
700 gramów
0.5 kilograma
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz jabłka, pokrój w ćwiartki. Cebulę pokrój w cząstki i całość podsmaż na patelni.
Krok 2
Pod koniec smażenia dodaj wątróbkę, po czym smaż jeszcze przez chwilę. Dopraw całość łyżeczką Przyprawy do karkówki Knorr, nieustannie mieszając. Następnie odstaw do ostygnięcia.
Krok 3
Do tak przygotowanego farszu dodaj dwie łyżki bułki tartej i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Zrób w mięsie duże nacięcie, umieść w nim przygotowany farsz, całość dokładnie obsyp pozostałą Przyprawą do karkówki Knorr.
Krok 5
Umieść mięso w załączonej do Przyprawy Knorr torebce. Zamknij klipsem i piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez około 60 minut. Rozerwij torebkę pod koniec pieczenia, aby opiec powierzchnie mięsa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej