Karkówka z wątróbką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka z wątróbką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

225 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

150 osób wydrukowało

Pobierz pdf

254 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 sztuki

1 opakowanie

700 gramów

0.5 kilograma

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz jabłka, pokrój w ćwiartki. Cebulę pokrój w cząstki i całość podsmaż na patelni.

Krok 2

Pod koniec smażenia dodaj wątróbkę, po czym smaż jeszcze przez chwilę. Dopraw całość łyżeczką Przyprawy do karkówki Knorr, nieustannie mieszając. Następnie odstaw do ostygnięcia.

Krok 3

Do tak przygotowanego farszu dodaj dwie łyżki bułki tartej i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Zrób w mięsie duże nacięcie, umieść w nim przygotowany farsz, całość dokładnie obsyp pozostałą Przyprawą do karkówki Knorr.

Krok 5

Umieść mięso w załączonej do Przyprawy Knorr torebce. Zamknij klipsem i piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez około 60 minut. Rozerwij torebkę pod koniec pieczenia, aby opiec powierzchnie mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej