Karkówka z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka z grilla

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki marynaty miksujemy ze sobą w melakserze.

Krok 2

Kawałki karkówki, owinięte w folię spożywczą, rozbijamy tłuczkiem.

Krok 3

Każdy kawałek karkówki smarujemy z obu stron marynatą i wkładamy do pojemnika.

Krok 4

Przykrywamy i odstawiamy do lodówki na 24 godziny.

Krok 5

Przed wyłożeniem na ruszt usuwamy nadmiar marynaty, którą można użyć jako sos do mięsa. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Karkówka z grillaKarkówka z grilla

Dobrze przyprawiona, pełna smaku karkówka, która może stać się hitem Twojego grillowego menu. Jej tajemnicą jest aromatyczna marynata, którą można przygotować szybko, ale mięso powinno być w niej trzymane przez kilka godzin. Tyle czasu potrzebuje bowiem, aby nabrać intensywnego aromatu i ostrości, a także soczystości. Możesz podać je z sałatką z kapusty pekińskiej, pomidorów, marchewki, zielonej cebuli i oliwy z oliwek, a jako sos do mięsa wykorzystać pozostałą marynatę. Dobrze będą się też komponować majonez, ketchup lub musztarda. Do tych dodatków podaj tylko chleb, i danie gotowe. Jeśli chcesz serwować je np. jako letni obiad, dołącz do mięsa pieczone w folii z przyprawami i margaryną ziemniaki. Świetnie sprawdzą się również inne grillowane warzywa. Możesz je też przygotować w piekarniku, w naczyniu posmarowanym olejem roślinnym, z dodatkiem kaparów lub suszonych pomidorów oraz przypraw – ziół prowansalskich, oregano, majeranku, bazylii albo ostrej papryki. W takim zestawieniu karkówka będzie smakowała naprawdę dobrze i przypadnie do gustu miłośnikom dań z rusztu. Przyrządź ją według naszego przepisu!