Pijana karkówka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pijana karkówka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

8 plastrów

1 szczypta

2 łyżki

200 mililitrów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dzień przed pieczeniem rozbij kawałki mięsa i natrzyj je solą, pieprzem, musztardą i kminkiem.

Krok 2

Obierz cebulę, pokrój na cienkie plasterki i podziel na pierścienie.

Krok 3

Na talerzu ułóż warstwę mięsa, a na nim warstwę cebuli. Przykryj mięsem i skrop wódką.

Krok 4

Polej lekko wstrząśniętym piwem.

Krok 5

Owiń w folię i włóż na noc do lodówki. Nazajutrz upiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pijana karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pijana karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pijana karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pijana karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pijana karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pijana karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pijana karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pijana karkówka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
416 osób ogląda przepis:
Naleśniki à la buritos
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej