Pijana karkówka przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pijana karkówka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

8 plastrów

1 szczypta

2 łyżki

200 mililitrów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dzień przed pieczeniem rozbij kawałki mięsa i natrzyj je solą, pieprzem, musztardą i kminkiem.

Krok 2

Obierz cebulę, pokrój na cienkie plasterki i podziel na pierścienie.

Krok 3

Na talerzu ułóż warstwę mięsa, a na nim warstwę cebuli. Przykryj mięsem i skrop wódką.

Krok 4

Polej lekko wstrząśniętym piwem.

Krok 5

Owiń w folię i włóż na noc do lodówki. Nazajutrz upiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pijana karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pijana karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pijana karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pijana karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pijana karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pijana karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pijana karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Knedle serowe
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej