
Składniki
3 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
8 plastrów
1 szczypta
2 łyżki
200 mililitrów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na dzień przed pieczeniem rozbij kawałki mięsa i natrzyj je solą, pieprzem, musztardą i kminkiem.
Krok 2
Obierz cebulę, pokrój na cienkie plasterki i podziel na pierścienie.
Krok 3
Na talerzu ułóż warstwę mięsa, a na nim warstwę cebuli. Przykryj mięsem i skrop wódką.
Krok 4
Polej lekko wstrząśniętym piwem.
Krok 5
Owiń w folię i włóż na noc do lodówki. Nazajutrz upiecz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej