Składniki
3 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
8 plastrów
1 szczypta
2 łyżki
200 mililitrów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na dzień przed pieczeniem rozbij kawałki mięsa i natrzyj je solą, pieprzem, musztardą i kminkiem.
Krok 2
Obierz cebulę, pokrój na cienkie plasterki i podziel na pierścienie.
Krok 3
Na talerzu ułóż warstwę mięsa, a na nim warstwę cebuli. Przykryj mięsem i skrop wódką.
Krok 4
Polej lekko wstrząśniętym piwem.
Krok 5
Owiń w folię i włóż na noc do lodówki. Nazajutrz upiecz.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej