
Składniki
3 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
8 plastrów
1 szczypta
2 łyżki
200 mililitrów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na dzień przed pieczeniem rozbij kawałki mięsa i natrzyj je solą, pieprzem, musztardą i kminkiem.
Krok 2
Obierz cebulę, pokrój na cienkie plasterki i podziel na pierścienie.
Krok 3
Na talerzu ułóż warstwę mięsa, a na nim warstwę cebuli. Przykryj mięsem i skrop wódką.
Krok 4
Polej lekko wstrząśniętym piwem.
Krok 5
Owiń w folię i włóż na noc do lodówki. Nazajutrz upiecz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej