Pijana karkówka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pijana karkówka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

8 plastrów

1 szczypta

2 łyżki

200 mililitrów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dzień przed pieczeniem rozbij kawałki mięsa i natrzyj je solą, pieprzem, musztardą i kminkiem.

Krok 2

Obierz cebulę, pokrój na cienkie plasterki i podziel na pierścienie.

Krok 3

Na talerzu ułóż warstwę mięsa, a na nim warstwę cebuli. Przykryj mięsem i skrop wódką.

Krok 4

Polej lekko wstrząśniętym piwem.

Krok 5

Owiń w folię i włóż na noc do lodówki. Nazajutrz upiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pijana karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pijana karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pijana karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pijana karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pijana karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pijana karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pijana karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pijana karkówka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej