Ratatuja z mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ratatuja z mięsem mielonym

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

71 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

500 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zaczynamy od zeszklenia na oliwie posiekanej cebuli.

Krok 2

Dodajemy pokrojone w kostkę warzywa. Zaczynamy od tych twardszych, które potrzebują spędzić więcej czasu na patelni.

Krok 3

Warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego, a na patelni, na odrobinie oliwy przesmażamy mięso z dodatkiem przyprawy Delikat. Gdy będzie gotowe dodajemy do warzyw.

Krok 4

Doprawiamy kostkami, świeżo mielonym pieprzem i mieszamy wszystko ze sobą.

Krok 5

Wierzch posypujemy serem i wstawiamy na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ratatuja z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ratatuja z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ratatuja z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ratatuja z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ratatuja z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ratatuja z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ratatuja z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ratatuja z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej