
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
500 gramów
1 szklanka
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zaczynamy od zeszklenia na oliwie posiekanej cebuli.
Krok 2
Dodajemy pokrojone w kostkę warzywa. Zaczynamy od tych twardszych, które potrzebują spędzić więcej czasu na patelni.
Krok 3
Warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego, a na patelni, na odrobinie oliwy przesmażamy mięso z dodatkiem przyprawy Delikat. Gdy będzie gotowe dodajemy do warzyw.
Krok 4
Doprawiamy kostkami, świeżo mielonym pieprzem i mieszamy wszystko ze sobą.
Krok 5
Wierzch posypujemy serem i wstawiamy na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej