Ratatuja z mięsem mielonym

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

72 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

500 gramów

1 szklanka

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zaczynamy od zeszklenia na oliwie posiekanej cebuli.

Krok 2

Dodajemy pokrojone w kostkę warzywa. Zaczynamy od tych twardszych, które potrzebują spędzić więcej czasu na patelni.

Krok 3

Warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego, a na patelni, na odrobinie oliwy przesmażamy mięso z dodatkiem przyprawy Delikat. Gdy będzie gotowe dodajemy do warzyw.

Krok 4

Doprawiamy kostkami, świeżo mielonym pieprzem i mieszamy wszystko ze sobą.

Krok 5

Wierzch posypujemy serem i wstawiamy na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ratatuja z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ratatuja z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ratatuja z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ratatuja z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ratatuja z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ratatuja z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ratatuja z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej