Ratatuja z mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ratatuja z mięsem mielonym

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

heart
71 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

71 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

500 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zaczynamy od zeszklenia na oliwie posiekanej cebuli.

Krok 2

Dodajemy pokrojone w kostkę warzywa. Zaczynamy od tych twardszych, które potrzebują spędzić więcej czasu na patelni.

Krok 3

Warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego, a na patelni, na odrobinie oliwy przesmażamy mięso z dodatkiem przyprawy Delikat. Gdy będzie gotowe dodajemy do warzyw.

Krok 4

Doprawiamy kostkami, świeżo mielonym pieprzem i mieszamy wszystko ze sobą.

Krok 5

Wierzch posypujemy serem i wstawiamy na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ratatuja z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ratatuja z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ratatuja z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ratatuja z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ratatuja z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ratatuja z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ratatuja z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ratatuja z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej