Ratatuja z mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ratatuja z mięsem mielonym

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

heart
71 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

500 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zaczynamy od zeszklenia na oliwie posiekanej cebuli.

Krok 2

Dodajemy pokrojone w kostkę warzywa. Zaczynamy od tych twardszych, które potrzebują spędzić więcej czasu na patelni.

Krok 3

Warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego, a na patelni, na odrobinie oliwy przesmażamy mięso z dodatkiem przyprawy Delikat. Gdy będzie gotowe dodajemy do warzyw.

Krok 4

Doprawiamy kostkami, świeżo mielonym pieprzem i mieszamy wszystko ze sobą.

Krok 5

Wierzch posypujemy serem i wstawiamy na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ratatuja z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ratatuja z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ratatuja z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ratatuja z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ratatuja z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ratatuja z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ratatuja z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ratatuja z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej