Ratatuja z mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ratatuja z mięsem mielonym

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

72 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

500 gramów

1 szklanka

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zaczynamy od zeszklenia na oliwie posiekanej cebuli.

Krok 2

Dodajemy pokrojone w kostkę warzywa. Zaczynamy od tych twardszych, które potrzebują spędzić więcej czasu na patelni.

Krok 3

Warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego, a na patelni, na odrobinie oliwy przesmażamy mięso z dodatkiem przyprawy Delikat. Gdy będzie gotowe dodajemy do warzyw.

Krok 4

Doprawiamy kostkami, świeżo mielonym pieprzem i mieszamy wszystko ze sobą.

Krok 5

Wierzch posypujemy serem i wstawiamy na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ratatuja z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ratatuja z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ratatuja z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ratatuja z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ratatuja z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ratatuja z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ratatuja z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej