
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
0.25 szklanki
1 łyżeczka
1 łyżka
2 sztuki
1 szczypta
0.5 kilograma
null
1 szczypta
40 dekagramów
10 dekagramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ząbek czosnku posiekaj. Mięso wyrób z czosnkiem, jajkiem, parmezanem, oregano, solą i pieprzem. Uformuj małe pulpeciki.
Krok 2
Zrób sos: posiekaj czosnek i podsmaż na oleju. Dodaj pomidory, wino i duś przez 5 minut.
Krok 3
Pieczarki pokrój w plastry i dodaj do pomidorów wraz z przyprawami. Duś przez kolejne 10 minut.
Krok 4
Do sosu włóż pulpeciki, przykryj i gotuj przez 15 minut.
Krok 5
Makaron ugotuj, wyłóż na talerze i polej sosem z pulpecikami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej