Spaghetti z drobiowymi pulpetami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

0.25 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżka

2 sztuki

1 szczypta

0.5 kilograma

null

1 szczypta

40 dekagramów

10 dekagramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ząbek czosnku posiekaj. Mięso wyrób z czosnkiem, jajkiem, parmezanem, oregano, solą i pieprzem. Uformuj małe pulpeciki.

Krok 2

Zrób sos: posiekaj czosnek i podsmaż na oleju. Dodaj pomidory, wino i duś przez 5 minut.

Krok 3

Pieczarki pokrój w plastry i dodaj do pomidorów wraz z przyprawami. Duś przez kolejne 10 minut.

Krok 4

Do sosu włóż pulpeciki, przykryj i gotuj przez 15 minut.

Krok 5

Makaron ugotuj, wyłóż na talerze i polej sosem z pulpecikami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z drobiowymi pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z drobiowymi pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z drobiowymi pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z drobiowymi pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z drobiowymi pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z drobiowymi pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z drobiowymi pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej