Spaghetti z drobiowymi pulpetami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z drobiowymi pulpetami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

0.25 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżka

2 sztuki

1 szczypta

0.5 kilograma

null

1 szczypta

40 dekagramów

10 dekagramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ząbek czosnku posiekaj. Mięso wyrób z czosnkiem, jajkiem, parmezanem, oregano, solą i pieprzem. Uformuj małe pulpeciki.

Krok 2

Zrób sos: posiekaj czosnek i podsmaż na oleju. Dodaj pomidory, wino i duś przez 5 minut.

Krok 3

Pieczarki pokrój w plastry i dodaj do pomidorów wraz z przyprawami. Duś przez kolejne 10 minut.

Krok 4

Do sosu włóż pulpeciki, przykryj i gotuj przez 15 minut.

Krok 5

Makaron ugotuj, wyłóż na talerze i polej sosem z pulpecikami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z drobiowymi pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z drobiowymi pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z drobiowymi pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z drobiowymi pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z drobiowymi pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z drobiowymi pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z drobiowymi pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z drobiowymi pulpetami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Faworki z indyka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej