Spaghetti z drobiowymi pulpetami

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

0.25 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżka

2 sztuki

1 szczypta

0.5 kilograma

null

1 szczypta

40 dekagramów

10 dekagramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ząbek czosnku posiekaj. Mięso wyrób z czosnkiem, jajkiem, parmezanem, oregano, solą i pieprzem. Uformuj małe pulpeciki.

Krok 2

Zrób sos: posiekaj czosnek i podsmaż na oleju. Dodaj pomidory, wino i duś przez 5 minut.

Krok 3

Pieczarki pokrój w plastry i dodaj do pomidorów wraz z przyprawami. Duś przez kolejne 10 minut.

Krok 4

Do sosu włóż pulpeciki, przykryj i gotuj przez 15 minut.

Krok 5

Makaron ugotuj, wyłóż na talerze i polej sosem z pulpecikami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z drobiowymi pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z drobiowymi pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z drobiowymi pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z drobiowymi pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z drobiowymi pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z drobiowymi pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z drobiowymi pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej