
Składniki
1 sztuka
null
null
0.5 kilograma
2 łyżki
2 łyżki
1 szklanka
0.5 kilograma
1 szklanka
100 gramów
1 łyżeczka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurki oczyści i umyj następie osusz. Cebule posiekaj w kostkę.
Krok 2
Na oliwie i łyżce masła podsmaż kurki oraz cebulę.
Krok 3
Dodaj pietruszkę i jeszcze chwilę smaż, po czym zalej winem i dopraw solą oraz pieprzem. Gdy grzyby zmiękną, rozprowadź z nimi śmietanę. Zestaw z ognia.
Krok 4
Dodaj starty na grubych oczkach ser i wymieszaj, do całkowitego rozpuszczenia.
Krok 5
Makaron ugotuj al dente. Wymieszaj z gorącym sosem.
Krok 6
Dekoruj podsmażonymi na maśle listkami szałwii. Doskonale do dania pasować będzie schłodzone białe wino.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























