Składniki
300 gramów
100 gramów
100 gramów
1 opakowanie
150 mililitrów
150 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki pokrój na połówki lub ćwiartki, prawdziwki również pokrój, jeśli są zbyt duże. Cebulę pokrój w piórka.
Krok 2
Zawartość opakowania Fix Knorr wymieszaj z wodą i śmietaną.
Krok 3
Na rozgrzanym tłuszczu przesmaż cebulę i posiekany czosnek. Następnie dodaj pieczarki oraz pozostałe grzyby i rozmaryn. Smaż na mocnym ogniu.
Krok 4
Grzyby zalej przygotowanym Fixem, następnie całość doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze kilka minut. Dopraw do smaku, jeśli zachodzi taka potrzeba. Gotową potrawkę podawaj z ryżem lub kaszą gryczaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu
trudne
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej