Grzybowa potrawka przepis – Zobacz na przepisy.pl

Grzybowa potrawka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

41 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

100 gramów

100 gramów

1 opakowanie

150 mililitrów

150 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój na połówki lub ćwiartki, prawdziwki również pokrój, jeśli są zbyt duże. Cebulę pokrój w piórka.

Krok 2

Zawartość opakowania Fix Knorr wymieszaj z wodą i śmietaną.

Krok 3

Na rozgrzanym tłuszczu przesmaż cebulę i posiekany czosnek. Następnie dodaj pieczarki oraz pozostałe grzyby i rozmaryn. Smaż na mocnym ogniu.

Krok 4

Grzyby zalej przygotowanym Fixem, następnie całość doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze kilka minut. Dopraw do smaku, jeśli zachodzi taka potrzeba. Gotową potrawkę podawaj z ryżem lub kaszą gryczaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzybowa potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzybowa potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzybowa potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzybowa potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzybowa potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzybowa potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzybowa potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej