Składniki
300 gramów
100 gramów
100 gramów
1 opakowanie
150 mililitrów
150 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki pokrój na połówki lub ćwiartki, prawdziwki również pokrój, jeśli są zbyt duże. Cebulę pokrój w piórka.
Krok 2
Zawartość opakowania Fix Knorr wymieszaj z wodą i śmietaną.
Krok 3
Na rozgrzanym tłuszczu przesmaż cebulę i posiekany czosnek. Następnie dodaj pieczarki oraz pozostałe grzyby i rozmaryn. Smaż na mocnym ogniu.
Krok 4
Grzyby zalej przygotowanym Fixem, następnie całość doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze kilka minut. Dopraw do smaku, jeśli zachodzi taka potrzeba. Gotową potrawkę podawaj z ryżem lub kaszą gryczaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej