Cielęcina z fasolką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cielęcina z fasolką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

1 szczypta

70 dekagramów

6 sztuk

1 szczypta

1 łyżka

0.5 pęczka

100 mililitrów

1 łyżeczka

1 szklanka

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, mięso pokrój na mniejsze kawałki, a pomidory sparz, obierz ze skórek, usuń ziarna i pokrój w ćwiartki.

Krok 2

Cebulę zeszklij na oleju. Mięso obtocz w mące wymieszanej z solą i pieprzem i zarumień z cebulą.

Krok 3

Dolej wino i duś mięso przez 6 minut.

Krok 4

Dorzuć pomidory, estragon i fasolę. Dolej trochę bulionu i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. W trakcie duszenia dolewaj bulion.

Krok 5

Cielęcinę posyp natką pietruszki i podawaj na ciepło.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cielęcina z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cielęcina z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cielęcina z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cielęcina z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cielęcina z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cielęcina z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cielęcina z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cielęcina z fasolką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej