Cielęcina z fasolką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cielęcina z fasolką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

1 szczypta

70 dekagramów

6 sztuk

1 szczypta

1 łyżka

0.5 pęczka

100 mililitrów

1 łyżeczka

1 szklanka

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, mięso pokrój na mniejsze kawałki, a pomidory sparz, obierz ze skórek, usuń ziarna i pokrój w ćwiartki.

Krok 2

Cebulę zeszklij na oleju. Mięso obtocz w mące wymieszanej z solą i pieprzem i zarumień z cebulą.

Krok 3

Dolej wino i duś mięso przez 6 minut.

Krok 4

Dorzuć pomidory, estragon i fasolę. Dolej trochę bulionu i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. W trakcie duszenia dolewaj bulion.

Krok 5

Cielęcinę posyp natką pietruszki i podawaj na ciepło.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cielęcina z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cielęcina z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cielęcina z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cielęcina z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cielęcina z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cielęcina z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cielęcina z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cielęcina z fasolką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej