
Składniki
2 sztuki
4 łyżki
1 szczypta
70 dekagramów
6 sztuk
1 szczypta
1 łyżka
0.5 pęczka
100 mililitrów
1 łyżeczka
1 szklanka
25 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, mięso pokrój na mniejsze kawałki, a pomidory sparz, obierz ze skórek, usuń ziarna i pokrój w ćwiartki.
Krok 2
Cebulę zeszklij na oleju. Mięso obtocz w mące wymieszanej z solą i pieprzem i zarumień z cebulą.
Krok 3
Dolej wino i duś mięso przez 6 minut.
Krok 4
Dorzuć pomidory, estragon i fasolę. Dolej trochę bulionu i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. W trakcie duszenia dolewaj bulion.
Krok 5
Cielęcinę posyp natką pietruszki i podawaj na ciepło.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej