
Składniki
2 sztuki
4 łyżki
1 szczypta
70 dekagramów
6 sztuk
1 szczypta
1 łyżka
0.5 pęczka
100 mililitrów
1 łyżeczka
1 szklanka
25 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, mięso pokrój na mniejsze kawałki, a pomidory sparz, obierz ze skórek, usuń ziarna i pokrój w ćwiartki.
Krok 2
Cebulę zeszklij na oleju. Mięso obtocz w mące wymieszanej z solą i pieprzem i zarumień z cebulą.
Krok 3
Dolej wino i duś mięso przez 6 minut.
Krok 4
Dorzuć pomidory, estragon i fasolę. Dolej trochę bulionu i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. W trakcie duszenia dolewaj bulion.
Krok 5
Cielęcinę posyp natką pietruszki i podawaj na ciepło.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej