Cielęcina z fasolką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cielęcina z fasolką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

1 szczypta

70 dekagramów

6 sztuk

1 szczypta

1 łyżka

0.5 pęczka

100 mililitrów

1 łyżeczka

1 szklanka

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, mięso pokrój na mniejsze kawałki, a pomidory sparz, obierz ze skórek, usuń ziarna i pokrój w ćwiartki.

Krok 2

Cebulę zeszklij na oleju. Mięso obtocz w mące wymieszanej z solą i pieprzem i zarumień z cebulą.

Krok 3

Dolej wino i duś mięso przez 6 minut.

Krok 4

Dorzuć pomidory, estragon i fasolę. Dolej trochę bulionu i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. W trakcie duszenia dolewaj bulion.

Krok 5

Cielęcinę posyp natką pietruszki i podawaj na ciepło.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cielęcina z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cielęcina z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cielęcina z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cielęcina z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cielęcina z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cielęcina z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cielęcina z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cielęcina z fasolką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej