
Składniki
2 sztuki
4 łyżki
1 szczypta
70 dekagramów
6 sztuk
1 szczypta
1 łyżka
0.5 pęczka
100 mililitrów
1 łyżeczka
1 szklanka
25 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, mięso pokrój na mniejsze kawałki, a pomidory sparz, obierz ze skórek, usuń ziarna i pokrój w ćwiartki.
Krok 2
Cebulę zeszklij na oleju. Mięso obtocz w mące wymieszanej z solą i pieprzem i zarumień z cebulą.
Krok 3
Dolej wino i duś mięso przez 6 minut.
Krok 4
Dorzuć pomidory, estragon i fasolę. Dolej trochę bulionu i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. W trakcie duszenia dolewaj bulion.
Krok 5
Cielęcinę posyp natką pietruszki i podawaj na ciepło.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej