Składniki
2 sztuki
4 łyżki
1 szczypta
70 dekagramów
6 sztuk
1 szczypta
1 łyżka
0.5 pęczka
100 mililitrów
1 łyżeczka
1 szklanka
25 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, mięso pokrój na mniejsze kawałki, a pomidory sparz, obierz ze skórek, usuń ziarna i pokrój w ćwiartki.
Krok 2
Cebulę zeszklij na oleju. Mięso obtocz w mące wymieszanej z solą i pieprzem i zarumień z cebulą.
Krok 3
Dolej wino i duś mięso przez 6 minut.
Krok 4
Dorzuć pomidory, estragon i fasolę. Dolej trochę bulionu i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. W trakcie duszenia dolewaj bulion.
Krok 5
Cielęcinę posyp natką pietruszki i podawaj na ciepło.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej