Tuńczykowa sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tuńczykowa sałatka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

23 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

25 dekagramów

6 sztuk

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odsącz tuńczyka.

Krok 2

Jajka wraz z żółtym serem zetrzyj na tarce, najlepiej o grubych oczkach. Pokrój cebulę i dodaj do całości.

Krok 3

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z wodą, a następnie z majonezem. Dodaj do sałatki, delikatnie wymieszaj i wstaw do lodówki, najlepiej na noc.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tuńczykowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tuńczykowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tuńczykowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tuńczykowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tuńczykowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tuńczykowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tuńczykowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tuńczykowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
16 osób ogląda przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej