Tuńczykowa sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tuńczykowa sałatka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
23 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

25 dekagramów

1 sztuka

6 sztuk

null

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odsącz tuńczyka.

Krok 2

Jajka wraz z żółtym serem zetrzyj na tarce, najlepiej o grubych oczkach. Pokrój cebulę i dodaj do całości.

Krok 3

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z wodą, a następnie z majonezem. Dodaj do sałatki, delikatnie wymieszaj i wstaw do lodówki, najlepiej na noc.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tuńczykowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tuńczykowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tuńczykowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tuńczykowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tuńczykowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tuńczykowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tuńczykowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tuńczykowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zrazy zawijane
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej