Tuńczykowa sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tuńczykowa sałatka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
23 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

25 dekagramów

1 sztuka

6 sztuk

null

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odsącz tuńczyka.

Krok 2

Jajka wraz z żółtym serem zetrzyj na tarce, najlepiej o grubych oczkach. Pokrój cebulę i dodaj do całości.

Krok 3

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z wodą, a następnie z majonezem. Dodaj do sałatki, delikatnie wymieszaj i wstaw do lodówki, najlepiej na noc.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tuńczykowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tuńczykowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tuńczykowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tuńczykowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tuńczykowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tuńczykowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tuńczykowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tuńczykowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej