
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
200 gramów
2 sztuki
300 gramów
2 sztuki
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szynkę i ser pokrój w paski. Makaron ugotuj.

Krok 2
Paprykę pokrój w cienkie paski, a ogórka w kostkę.

Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i Ketchupem Hellmann's Łagodnym.

Krok 4
Połącz wszystkie składniki, czyli ugotowany makaron, szynkę, ser, ogórki i paprykę. Sałatkę możesz podawać z grzankami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka koktajlowa
Wizyta niespodziewanych gości, a może planowana od dawna impreza urodzinowa? Postaw na stole szybką w przygotowaniu i pyszną sałatkę koktajlową. Czego potrzebujesz, żeby ją przyrządzić? Wystarczy makaron świderki, kawałek szynki konserwowej i żółtego sera. Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie, a szynkę i ser pokrój w cienkie paski. Do tej kompozycji dodaj jeszcze chrupkie warzywa, a więc paprykę i ogórki konserwowe, a powstanie połączenie idealne. Zostaje jeszcze kwestia sosu sałatkowego, jednak on również nie zajmie ci zbyt wiele czasu. Wystarczy, że w odpowiednich proporcjach zmieszasz ze sobą majonez oraz łagodny ketchup. Za przyprawy posłużyć może paprykowo-ziołowy sos sałatkowy Knorr, który idealnie podkreśli smak całej potrawy. Gotową sałatkę udekoruj świeżymi liśćmi bazylii lub posyp grzankami. Szybka i prosta sałatka koktajlowa to sprawdzony sposób na udaną przystawkę. Spróbujesz?