Sałatka koktajlowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka koktajlowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
203 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

73 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

387 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

200 gramów

2 sztuki

300 gramów

2 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę i ser pokrój w paski. Makaron ugotuj.

Sałatka koktajlowa  - Krok 1

Krok 2

Paprykę pokrój w cienkie paski, a ogórka w kostkę.

Sałatka koktajlowa  - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i Ketchupem Hellmann's Łagodnym.

Sałatka koktajlowa  - Krok 3

Krok 4

Połącz wszystkie składniki, czyli ugotowany makaron, szynkę, ser, ogórki i paprykę. Sałatkę możesz podawać z grzankami.

Sałatka koktajlowa  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka koktajlowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka koktajlowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka koktajlowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka koktajlowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka koktajlowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka koktajlowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka koktajlowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka koktajlowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka koktajlowa Sałatka koktajlowa

Wizyta niespodziewanych gości, a może planowana od dawna impreza urodzinowa? Postaw na stole szybką w przygotowaniu i pyszną sałatkę koktajlową. Czego potrzebujesz, żeby ją przyrządzić? Wystarczy makaron świderki, kawałek szynki konserwowej i żółtego sera. Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie, a szynkę i ser pokrój w cienkie paski. Do tej kompozycji dodaj jeszcze chrupkie warzywa, a więc paprykę i ogórki konserwowe, a powstanie połączenie idealne. Zostaje jeszcze kwestia sosu sałatkowego, jednak on również nie zajmie ci zbyt wiele czasu. Wystarczy, że w odpowiednich proporcjach zmieszasz ze sobą majonez oraz łagodny ketchup. Za przyprawy posłużyć może paprykowo-ziołowy sos sałatkowy Knorr, który idealnie podkreśli smak całej potrawy. Gotową sałatkę udekoruj świeżymi liśćmi bazylii lub posyp grzankami. Szybka i prosta sałatka koktajlowa to sprawdzony sposób na udaną przystawkę. Spróbujesz?