Chińskie rolki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chińskie rolki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 mililitrów

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

200 gramów

1.5 szklanki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orkisz wymieszaj z wodą, ugotuj na parze w naczyniu bez otworów tak, żeby orkisz mógł nasiąknąć wodą.

Krok 2

Cebulę i papryki pokrój w kostkę, wymieszaj z orkiszem, gotuj do czasu, gdy składniki będą miękkie.

Krok 3

Liście kapusty ułóż w naczyniu do gotowania na parze z otworami, polej wrzątkiem.

Krok 4

Ugotowany orkisz wymieszaj z serem, śmietaną, jajkami oraz natką, dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Wyłóż masę na liście kapusty, zroluj, gotuj jeszcze przez 10 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Śmiało zastąp orkiszem pszenicę. Świetnie sprawdzi się on w ciastach – również wytrawnych, na przykład tym na pizzę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińskie rolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińskie rolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińskie rolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińskie rolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińskie rolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińskie rolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińskie rolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chińskie rolki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej