Chińskie rolki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chińskie rolki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 mililitrów

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

200 gramów

1.5 szklanki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orkisz wymieszaj z wodą, ugotuj na parze w naczyniu bez otworów tak, żeby orkisz mógł nasiąknąć wodą.

Krok 2

Cebulę i papryki pokrój w kostkę, wymieszaj z orkiszem, gotuj do czasu, gdy składniki będą miękkie.

Krok 3

Liście kapusty ułóż w naczyniu do gotowania na parze z otworami, polej wrzątkiem.

Krok 4

Ugotowany orkisz wymieszaj z serem, śmietaną, jajkami oraz natką, dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Wyłóż masę na liście kapusty, zroluj, gotuj jeszcze przez 10 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Śmiało zastąp orkiszem pszenicę. Świetnie sprawdzi się on w ciastach – również wytrawnych, na przykład tym na pizzę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińskie rolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińskie rolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińskie rolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińskie rolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińskie rolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińskie rolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińskie rolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chińskie rolki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej