PRZEPISY.PL

Kwaskowaty, esencjonalny żur wigilijny ma wyjątkowy smak dzięki dodatkowi aromatycznych grzybów suszonych. Doskonały nie tylko w święta.

Żur wigilijny z grzybami - autor: przepisy.pl

Żur wigilijny z grzybami

  • 30
  • 6
  • Średnie
  • 0
49
osób dodało do Mniamlisty
49
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • śmietana 18%100 ml
Żur wigilijny z grzybami – krok 1

Krok 1

Grzyby namocz w 1,5 litra wody, po czym ugotuj i odcedź.
Żur wigilijny z grzybami – krok 2

Krok 2

Wywar wymieszaj z żurem i kostką Bulionu na włoszczyźnie Knorr (grzyby możesz przeznaczyć np. do wigilijnej kaszy lub pokroić i dodać do żuru).
Żur wigilijny z grzybami – krok 3

Krok 3

Dodaj roztarty czosnek oraz zakwas i dopraw do smaku (jeśli uznasz to za konieczne).
Żur wigilijny z grzybami – krok 4

Krok 4

Po zagotowaniu zabiel śmietaną. Podawaj nieomaszczony, z gotowanymi ziemniakami w całości.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulion na włoszczyźnie KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

76
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Średnie
92
osoby dodały do Mniamlisty
45''
4
Średnie
82
osoby dodały do Mniamlisty
60''
8
Średnie
62
osoby dodały do Mniamlisty
45''
6
Średnie