
Składniki
400 gramów
1 gram
1 gram
2 sztuki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
100 gramów
1 plaster
1 sztuka
1 garść
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę kroję i przesmażam na oleju, dodaję marchewkę obraną i pokrojoną na kawałki, seler, imbir.
Krok 2
Dyni nie obieram ze skóry, tylko wydrążam pestki i miąższ. Resztę kroję i dodaję do warzyw. Chwilę przesmażam, zalewam zimną wodą tyle, żeby przykryła warzywa i gotuję. W trakcie gotowania dodaję, Knorr bulion na włoszczyźnie, Knorr przyprawa płatki chili z wędzoną papryką, Knorr Przyprawa Czosnkowa Grubo Mielona Do Mięs i Warzyw. Jak warzywa są miękkie, miksuję blenderem.
Krok 3
Na końcu wlewam mleczko kokosowe i zagotowuję. Zupę podaję z sosem balsamico, bazylią, odrobiną mleczka kokosowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej