
Składniki
400 gramów
1 gram
1 gram
2 sztuki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
100 gramów
1 plaster
1 sztuka
1 garść
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę kroję i przesmażam na oleju, dodaję marchewkę obraną i pokrojoną na kawałki, seler, imbir.
Krok 2
Dyni nie obieram ze skóry, tylko wydrążam pestki i miąższ. Resztę kroję i dodaję do warzyw. Chwilę przesmażam, zalewam zimną wodą tyle, żeby przykryła warzywa i gotuję. W trakcie gotowania dodaję, Knorr bulion na włoszczyźnie, Knorr przyprawa płatki chili z wędzoną papryką, Knorr Przyprawa Czosnkowa Grubo Mielona Do Mięs i Warzyw. Jak warzywa są miękkie, miksuję blenderem.
Krok 3
Na końcu wlewam mleczko kokosowe i zagotowuję. Zupę podaję z sosem balsamico, bazylią, odrobiną mleczka kokosowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej