Krem dyniowo-kokosowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem dyniowo-kokosowy

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 gram

1 gram

2 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

100 gramów

1 plaster

1 sztuka

1 garść

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę kroję i przesmażam na oleju, dodaję marchewkę obraną i pokrojoną na kawałki, seler, imbir.

Krok 2

Dyni nie obieram ze skóry, tylko wydrążam pestki i miąższ. Resztę kroję i dodaję do warzyw. Chwilę przesmażam, zalewam zimną wodą tyle, żeby przykryła warzywa i gotuję. W trakcie gotowania dodaję, Knorr bulion na włoszczyźnie, Knorr przyprawa płatki chili z wędzoną papryką, Knorr Przyprawa Czosnkowa Grubo Mielona Do Mięs i Warzyw. Jak warzywa są miękkie, miksuję blenderem.

Krok 3

Na końcu wlewam mleczko kokosowe i zagotowuję. Zupę podaję z sosem balsamico, bazylią, odrobiną mleczka kokosowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem dyniowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem dyniowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem dyniowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem dyniowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem dyniowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem dyniowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem dyniowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem dyniowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej