Krem dyniowo-kokosowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem dyniowo-kokosowy

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 gram

1 gram

2 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

100 gramów

1 plaster

1 sztuka

1 garść

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę kroję i przesmażam na oleju, dodaję marchewkę obraną i pokrojoną na kawałki, seler, imbir.

Krok 2

Dyni nie obieram ze skóry, tylko wydrążam pestki i miąższ. Resztę kroję i dodaję do warzyw. Chwilę przesmażam, zalewam zimną wodą tyle, żeby przykryła warzywa i gotuję. W trakcie gotowania dodaję, Knorr bulion na włoszczyźnie, Knorr przyprawa płatki chili z wędzoną papryką, Knorr Przyprawa Czosnkowa Grubo Mielona Do Mięs i Warzyw. Jak warzywa są miękkie, miksuję blenderem.

Krok 3

Na końcu wlewam mleczko kokosowe i zagotowuję. Zupę podaję z sosem balsamico, bazylią, odrobiną mleczka kokosowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem dyniowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem dyniowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem dyniowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem dyniowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem dyniowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem dyniowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem dyniowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem dyniowo-kokosowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej