Krem z dyni z grzankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z dyni z grzankami

Autor: Kamila Kolbuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

3 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

250 mililitrów

6 plastrów

3 łyżki

2 łyżeczki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa myjemy. Dynię oczyszczamy, kroimy w kostkę bez obierania. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Całość podsmażamy w garnku przez 5 minut na oliwie. Dosypujemy przyprawy - zioła włoskie i chili. Mieszamy całość i zalewamy ok 1.5 litra wody. Dodajemy kostkę bulionową i doprowadzamy do wrzenia.

Krok 2

W tym czasie pozostałe warzywa - ziemniaki, marchewki i seler naciowy - obieramy I kroimy w kostkę. Całość wsypujemy do garnka z zupą i gotujemy do miękkości przez ok17 - 20 minut.

Krok 3

W międzyczasie kromki chleba kroimy w 2 cm kostkę i podsmażamy na suchej patelni. Ewentualnie można dodać odrobinę oliwy.

Krok 4

Do ugotowanej zupy dodajemy alternatywną śmietankę sojową i całość blendujemy na gładki krem. Podajemy z grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z dyni z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z dyni z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z dyni z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z dyni z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z dyni z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z dyni z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z dyni z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z dyni z grzankami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej