Krem groszkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem groszkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
721 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

246 osób wydrukowało

Pobierz pdf

390 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

4 sztuki

200 mililitrów

2 sztuki

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy bulion z 0,5 litra wody i kostki Knorr. Dodajemy groszek. Gotujemy.

Krem groszkowy - Krok 1

Krok 2

Cebule obieramy, kroimy i lekko podsmażamy. Dodajemy do zupy i całość dokładnie miksujemy. Jeśli chcesz możesz przetrzeć zupę.

Krem groszkowy - Krok 2

Krok 3

Jogurt mieszamy z roztartym czosnkiem.

Krem groszkowy - Krok 3

Krok 4

Zupę rozlewamy do talerzy, dodajemy groszek ptysiowy i dekorujemy sosem jogurtowym. Dekorujemy gałązkami kolendry.

Krem groszkowy - Krok 4
3

Opinie o przepisie

  • Anna Jezierska

    Anna Jezierska , 07.03.2022

    Koniecznie muszę spróbować, wyglada pysznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Halina Skwarek

    Maria Halina Skwarek , 18.07.2016

    Perfect polecam z grzanlami

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Konrad Radoslaw

    Konrad Radoslaw , 18.06.2016

    Oo Kuu*leje kiedy myślę o zupkę Hiszpanską x)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem groszkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krem groszkowyKrem groszkowy

Gotujemy bulion z 0,5 litra wody i kostki Knorr. Dodajemy groszek. Gotujemy.