Krem groszkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem groszkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
721 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

245 osób wydrukowało

Pobierz pdf

386 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

4 sztuki

200 mililitrów

2 sztuki

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy bulion z 0,5 litra wody i kostki Knorr. Dodajemy groszek. Gotujemy.

Krem groszkowy - Krok 1

Krok 2

Cebule obieramy, kroimy i lekko podsmażamy. Dodajemy do zupy i całość dokładnie miksujemy. Jeśli chcesz możesz przetrzeć zupę.

Krem groszkowy - Krok 2

Krok 3

Jogurt mieszamy z roztartym czosnkiem.

Krem groszkowy - Krok 3

Krok 4

Zupę rozlewamy do talerzy, dodajemy groszek ptysiowy i dekorujemy sosem jogurtowym. Dekorujemy gałązkami kolendry.

Krem groszkowy - Krok 4
3

Opinie o przepisie

  • Anna Jezierska

    Anna Jezierska , 07.03.2022

    Koniecznie muszę spróbować, wyglada pysznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Halina Skwarek

    Maria Halina Skwarek , 18.07.2016

    Perfect polecam z grzanlami

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Konrad Radoslaw

    Konrad Radoslaw , 18.06.2016

    Oo Kuu*leje kiedy myślę o zupkę Hiszpanską x)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem groszkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krem z kukurydzy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krem groszkowyKrem groszkowy

Gotujemy bulion z 0,5 litra wody i kostki Knorr. Dodajemy groszek. Gotujemy.