
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
4 sztuki
200 mililitrów
2 sztuki
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotujemy bulion z 0,5 litra wody i kostki Knorr. Dodajemy groszek. Gotujemy.

Krok 2
Cebule obieramy, kroimy i lekko podsmażamy. Dodajemy do zupy i całość dokładnie miksujemy. Jeśli chcesz możesz przetrzeć zupę.

Krok 3
Jogurt mieszamy z roztartym czosnkiem.

Krok 4
Zupę rozlewamy do talerzy, dodajemy groszek ptysiowy i dekorujemy sosem jogurtowym. Dekorujemy gałązkami kolendry.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej