Krem groszkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem groszkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

601 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

187 osób wydrukowało

Pobierz pdf

242 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

4 sztuki

200 mililitrów

2 sztuki

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy bulion z 0,5 litra wody i kostki Knorr. Dodajemy groszek. Gotujemy.

Krem groszkowy - Krok 1

Krok 2

Cebule obieramy, kroimy i lekko podsmażamy. Dodajemy do zupy i całość dokładnie miksujemy. Jeśli chcesz możesz przetrzeć zupę.

Krem groszkowy - Krok 2

Krok 3

Jogurt mieszamy z roztartym czosnkiem.

Krem groszkowy - Krok 3

Krok 4

Zupę rozlewamy do talerzy, dodajemy groszek ptysiowy i dekorujemy sosem jogurtowym. Dekorujemy gałązkami kolendry.

Krem groszkowy - Krok 4
2

Opinie o przepisie

  • Maria Halina Skwarek

    Maria Halina Skwarek , 18.07.2016

    Perfect polecam z grzanlami

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Konrad Radoslaw

    Konrad Radoslaw , 18.06.2016

    Oo Kuu*leje kiedy myślę o zupkę Hiszpanską x)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem groszkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krem z selera
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej