Krem groszkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem groszkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

716 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

233 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

371 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

4 sztuki

200 mililitrów

2 sztuki

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy bulion z 0,5 litra wody i kostki Knorr. Dodajemy groszek. Gotujemy.

Krem groszkowy - Krok 1

Krok 2

Cebule obieramy, kroimy i lekko podsmażamy. Dodajemy do zupy i całość dokładnie miksujemy. Jeśli chcesz możesz przetrzeć zupę.

Krem groszkowy - Krok 2

Krok 3

Jogurt mieszamy z roztartym czosnkiem.

Krem groszkowy - Krok 3

Krok 4

Zupę rozlewamy do talerzy, dodajemy groszek ptysiowy i dekorujemy sosem jogurtowym. Dekorujemy gałązkami kolendry.

Krem groszkowy - Krok 4
3

Opinie o przepisie

  • Anna Jezierska

    Anna Jezierska , 07.03.2022

    Koniecznie muszę spróbować, wyglada pysznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Halina Skwarek

    Maria Halina Skwarek , 18.07.2016

    Perfect polecam z grzanlami

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Konrad Radoslaw

    Konrad Radoslaw , 18.06.2016

    Oo Kuu*leje kiedy myślę o zupkę Hiszpanską x)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem groszkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krem groszkowyKrem groszkowy

Gotujemy bulion z 0,5 litra wody i kostki Knorr. Dodajemy groszek. Gotujemy.