
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
4 sztuki
200 mililitrów
2 sztuki
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotujemy bulion z 0,5 litra wody i kostki Knorr. Dodajemy groszek. Gotujemy.

Krok 2
Cebule obieramy, kroimy i lekko podsmażamy. Dodajemy do zupy i całość dokładnie miksujemy. Jeśli chcesz możesz przetrzeć zupę.

Krok 3
Jogurt mieszamy z roztartym czosnkiem.

Krok 4
Zupę rozlewamy do talerzy, dodajemy groszek ptysiowy i dekorujemy sosem jogurtowym. Dekorujemy gałązkami kolendry.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej