Zupa krem z pieczonej papryki i pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z pieczonej papryki i pomidorów

Autor: Kinga Surma

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 opakowanie

4 sztuki

3 sztuki

4 łyżeczki

1 litr

1 sztuka

1 sztuka

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory natnij i sparz wrzątkiem, po czym zdejmij z nich skórkę. Paprykę przetnij na pół i usuń z niej gniazda nasienne.

Krok 2

Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na niej pomidory, paprykę, cebulę i czosnek w łupinie. Warzywa piecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni C i pozostaw do wystudzenia przy uchylonych drzwiach piekarnika.

Krok 3

Kiedy papryka się wystudzi, zdejmij z niej skórę, a miąższ wrzuć do bulionu. Następnie dodaj do niego czosnek wyciśnięty z łupiny i przetarte przez gęste sitko pomidory, jak również liście bazylii oraz ugotowaną cebulę. Dodaj pieprz i sól do smaku.

Krok 4

Wszystko zmiksuj za pomocą blendera i zagotuj ponownie, żeby smaki się połączyły. Na koniec dodaj oliwę z oliwek.

Krok 5

Podawaj z grzankami ziołowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z pieczonej papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z pieczonej papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z pieczonej papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z pieczonej papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z pieczonej papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z pieczonej papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z pieczonej papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z pieczonej papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej