
Składniki
7 sztuk
2 sztuki
null łyżek
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
1 szczypta
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz i pokrój w kostkę ziemniaki, posiekaj cebulę i chili z uprzednio wyciągniętymi nasionami.
Krok 2
Wszystko razem smaż w garnku na niewielkim ogniu przez 5 minut.
Krok 3
Następnie posyp przyprawami i smaż jeszcze minutę.
Krok 4
Teraz wlej litr wody. Dodaj kostkę Knorr i doprowadź zupę do wrzenia. Gotuj aż ziemniaki będą zupełnie miękkie.
Krok 5
Rozmieszaj w osobnym naczyniu jogurt z połową szklanki zupy i wlej do niej roztwór. Zagotuj wszystko i natychmiast podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej