Kartoflanka po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kartoflanka po indyjsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

7 sztuk

2 sztuki

null łyżek

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i pokrój w kostkę ziemniaki, posiekaj cebulę i chili z uprzednio wyciągniętymi nasionami.

Krok 2

Wszystko razem smaż w garnku na niewielkim ogniu przez 5 minut.

Krok 3

Następnie posyp przyprawami i smaż jeszcze minutę.

Krok 4

Teraz wlej litr wody. Dodaj kostkę Knorr i doprowadź zupę do wrzenia. Gotuj aż ziemniaki będą zupełnie miękkie.

Krok 5

Rozmieszaj w osobnym naczyniu jogurt z połową szklanki zupy i wlej do niej roztwór. Zagotuj wszystko i natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kartoflanka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kartoflanka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kartoflanka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kartoflanka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kartoflanka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kartoflanka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kartoflanka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kartoflanka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej