
Składniki
7 sztuk
2 sztuki
null łyżek
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
1 szczypta
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz i pokrój w kostkę ziemniaki, posiekaj cebulę i chili z uprzednio wyciągniętymi nasionami.
Krok 2
Wszystko razem smaż w garnku na niewielkim ogniu przez 5 minut.
Krok 3
Następnie posyp przyprawami i smaż jeszcze minutę.
Krok 4
Teraz wlej litr wody. Dodaj kostkę Knorr i doprowadź zupę do wrzenia. Gotuj aż ziemniaki będą zupełnie miękkie.
Krok 5
Rozmieszaj w osobnym naczyniu jogurt z połową szklanki zupy i wlej do niej roztwór. Zagotuj wszystko i natychmiast podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej