Kartoflanka po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kartoflanka po indyjsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

7 sztuk

2 sztuki

null łyżek

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i pokrój w kostkę ziemniaki, posiekaj cebulę i chili z uprzednio wyciągniętymi nasionami.

Krok 2

Wszystko razem smaż w garnku na niewielkim ogniu przez 5 minut.

Krok 3

Następnie posyp przyprawami i smaż jeszcze minutę.

Krok 4

Teraz wlej litr wody. Dodaj kostkę Knorr i doprowadź zupę do wrzenia. Gotuj aż ziemniaki będą zupełnie miękkie.

Krok 5

Rozmieszaj w osobnym naczyniu jogurt z połową szklanki zupy i wlej do niej roztwór. Zagotuj wszystko i natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kartoflanka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kartoflanka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kartoflanka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kartoflanka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kartoflanka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kartoflanka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kartoflanka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kartoflanka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej