Kartoflanka po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kartoflanka po indyjsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

7 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

null łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i pokrój w kostkę ziemniaki, posiekaj cebulę i chili z uprzednio wyciągniętymi nasionami.

Krok 2

Wszystko razem smaż w garnku na niewielkim ogniu przez 5 minut.

Krok 3

Następnie posyp przyprawami i smaż jeszcze minutę.

Krok 4

Teraz wlej litr wody. Dodaj kostkę Knorr i doprowadź zupę do wrzenia. Gotuj aż ziemniaki będą zupełnie miękkie.

Krok 5

Rozmieszaj w osobnym naczyniu jogurt z połową szklanki zupy i wlej do niej roztwór. Zagotuj wszystko i natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kartoflanka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kartoflanka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kartoflanka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kartoflanka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kartoflanka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kartoflanka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kartoflanka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kartoflanka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej