
Składniki
null
null
0.2 litra
400 gramów
2 łyżki
null
1 łyżeczka
150 gramów
null
2 sztuki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dwie łyżki masła stop w rondelku i zagnieć razem z mąką, 1 żółtkiem, odrobiną letniej wody i szczyptą soli na gładkie, jednolite ciasto.
Krok 2
W razie potrzeby dosyp mąki, rozwałkuj.
Krok 3
Bułkę namocz w mleku i odciśnij.
Krok 4
Chrzan sparz wrzątkiem i skrop sokiem z cytryny.
Krok 5
Wymieszaj razem z bułką, dodaj żółtko i odrobinę masła. Dopraw do smaku.
Krok 6
Z ciasta wycinaj szklanką krążki i na każdy nakładaj odrobinę przygotowanego farszu.
Krok 7
Zlep w pierogi i gotuj przez kilka minut w lekko osolonym wrzątku. Osącz, polskie pierogi z chrzanem podawaj polane masłem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej