Pieczony pstrąg z migdałami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony pstrąg z migdałami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę skrop sokiem z cytryny i posyp z dwóch stron przyprawą Knorr oraz pieprzem. Zawiń w folię aluminiową. Odstaw na 30 minut.

Krok 2

Szpinak rozmroź na patelni i dopraw do smaku kostką Czosnek Knorr oraz pieprzem.

Krok 3

Na suchej patelni teflonowej upraż migdały.

Krok 4

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni Celcjusza. Wstaw rybę zawiniętą w folię i piecz ok. 20 minut.

Krok 5

Na talerzyki wyłóż najpierw szpinak, na niego połóż po kawałku pstrąga i posyp płatkami migdałowymi.

Agata Chmielewska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony pstrąg z migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony pstrąg z migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony pstrąg z migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony pstrąg z migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony pstrąg z migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony pstrąg z migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony pstrąg z migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony pstrąg z migdałami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety pożarskie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej