Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę skrop sokiem z cytryny i posyp z dwóch stron przyprawą Knorr oraz pieprzem. Zawiń w folię aluminiową. Odstaw na 30 minut.
Krok 2
Szpinak rozmroź na patelni i dopraw do smaku kostką Czosnek Knorr oraz pieprzem.
Krok 3
Na suchej patelni teflonowej upraż migdały.
Krok 4
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni Celcjusza. Wstaw rybę zawiniętą w folię i piecz ok. 20 minut.
Krok 5
Na talerzyki wyłóż najpierw szpinak, na niego połóż po kawałku pstrąga i posyp płatkami migdałowymi.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej