PRZEPISY.PL
Pieczony pstrąg z migdałami  - autor: Agata Chmielewska

Pieczony pstrąg z migdałami

  • 30
  • 2
  • Średnie
  • 0
2
osoby dodały do Mniamlisty
2
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • filet z pstrąga2 szt
  • szpinak mrożony w liściach1 opak
  • sok z cyrtyny1 łyżeczka
  • świeżo mielony czarny pieprz1 szczypta
  • płatki migdałowe 2 łyżki
  • Krok 1

    Rybę skrop sokiem z cytryny i posyp z dwóch stron marynatą do ryb Knorr oraz pieprzem. Zawiń w folię aluminiową. Odstaw na 30 minut.
  • Krok 2

    Szpinak rozmroź na patelni i dopraw do smaku kostką Czosnek Knorr oraz pieprzem.
  • Krok 3

    Na suchej patelni teflonowej upraż migdały.
  • Krok 4

    Piekarnik rozgrzej do 180 stopni Celcjusza. Wstaw rybę zawiniętą w folię i piecz ok. 20 minut.
  • Krok 5

    Na talerzyki wyłóż najpierw szpinak, na niego połóż po kawałku pstrąga i posyp płatkami migdałowymi.

Więcej przepisów z tym produktem

Naturalna Przyprawa do kurczaka łagodna KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

1
osoba dodała do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
8
osób dodało do Mniamlisty
90''
2
Łatwe
3
osoby dodały do Mniamlisty
60''
2
Łatwe
11
osób dodało do Mniamlisty
45''
2
Łatwe