Pieczony pstrąg z migdałami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pieczony pstrąg z migdałami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę skrop sokiem z cytryny i posyp z dwóch stron przyprawą Knorr oraz pieprzem. Zawiń w folię aluminiową. Odstaw na 30 minut.

Krok 2

Szpinak rozmroź na patelni i dopraw do smaku kostką Czosnek Knorr oraz pieprzem.

Krok 3

Na suchej patelni teflonowej upraż migdały.

Krok 4

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni Celcjusza. Wstaw rybę zawiniętą w folię i piecz ok. 20 minut.

Krok 5

Na talerzyki wyłóż najpierw szpinak, na niego połóż po kawałku pstrąga i posyp płatkami migdałowymi.

Agata Chmielewska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony pstrąg z migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony pstrąg z migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony pstrąg z migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony pstrąg z migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony pstrąg z migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony pstrąg z migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony pstrąg z migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej