Pieczony pstrąg z migdałami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony pstrąg z migdałami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę skrop sokiem z cytryny i posyp z dwóch stron przyprawą Knorr oraz pieprzem. Zawiń w folię aluminiową. Odstaw na 30 minut.

Krok 2

Szpinak rozmroź na patelni i dopraw do smaku kostką Czosnek Knorr oraz pieprzem.

Krok 3

Na suchej patelni teflonowej upraż migdały.

Krok 4

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni Celcjusza. Wstaw rybę zawiniętą w folię i piecz ok. 20 minut.

Krok 5

Na talerzyki wyłóż najpierw szpinak, na niego połóż po kawałku pstrąga i posyp płatkami migdałowymi.

Agata Chmielewska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony pstrąg z migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony pstrąg z migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony pstrąg z migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony pstrąg z migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony pstrąg z migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony pstrąg z migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony pstrąg z migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony pstrąg z migdałami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej