
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę skrop sokiem z cytryny i posyp z dwóch stron przyprawą Knorr oraz pieprzem. Zawiń w folię aluminiową. Odstaw na 30 minut.
Krok 2
Szpinak rozmroź na patelni i dopraw do smaku kostką Czosnek Knorr oraz pieprzem.
Krok 3
Na suchej patelni teflonowej upraż migdały.
Krok 4
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni Celcjusza. Wstaw rybę zawiniętą w folię i piecz ok. 20 minut.
Krok 5
Na talerzyki wyłóż najpierw szpinak, na niego połóż po kawałku pstrąga i posyp płatkami migdałowymi.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej