
Składniki
2 kilogramy
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
500 gramów
200 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki wyszoruj dokładnie szczoteczką i gotuj przez 10-15 minut w mundurkach. Odcedź, ostudź, przekrój na połówki.
Krok 2
Paprykę rozkrój, oczyść i posiekaj razem z cebulą w drobną kostkę.
Krok 3
Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj mięso mielone.
Krok 4
Gdy mięso się zarumieni, dodaj pokrojone w ósemki pomidory i odsączoną z zalewy kukurydzę i fasolę.
Krok 5
Dopraw do smaku koncentratem pomidorowym i przyprawami. Zestaw z ognia, ostudź.
Krok 6
Środki ziemniaków wydrąż, miąższ wymieszaj z resztą farszu. Nadziej każdą połówkę ziemniaka i zawiń razem w folię aluminiową.
Krok 7
Zapiekaj przez ok. 40minut w piekarniku nagrzanym do 180stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej