Ogniste ziemniaki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

44

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

500 gramów

200 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki wyszoruj dokładnie szczoteczką i gotuj przez 10-15 minut w mundurkach. Odcedź, ostudź, przekrój na połówki.

Krok 2

Paprykę rozkrój, oczyść i posiekaj razem z cebulą w drobną kostkę.

Krok 3

Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj mięso mielone.

Krok 4

Gdy mięso się zarumieni, dodaj pokrojone w ósemki pomidory i odsączoną z zalewy kukurydzę i fasolę.

Krok 5

Dopraw do smaku koncentratem pomidorowym i przyprawami. Zestaw z ognia, ostudź.

Krok 6

Środki ziemniaków wydrąż, miąższ wymieszaj z resztą farszu. Nadziej każdą połówkę ziemniaka i zawiń razem w folię aluminiową.

Krok 7

Zapiekaj przez ok. 40minut w piekarniku nagrzanym do 180stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ogniste ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ogniste ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ogniste ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ogniste ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ogniste ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ogniste ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ogniste ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sernik Zebra
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej