
Składniki
2 kilogramy
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
500 gramów
200 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki wyszoruj dokładnie szczoteczką i gotuj przez 10-15 minut w mundurkach. Odcedź, ostudź, przekrój na połówki.
Krok 2
Paprykę rozkrój, oczyść i posiekaj razem z cebulą w drobną kostkę.
Krok 3
Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj mięso mielone.
Krok 4
Gdy mięso się zarumieni, dodaj pokrojone w ósemki pomidory i odsączoną z zalewy kukurydzę i fasolę.
Krok 5
Dopraw do smaku koncentratem pomidorowym i przyprawami. Zestaw z ognia, ostudź.
Krok 6
Środki ziemniaków wydrąż, miąższ wymieszaj z resztą farszu. Nadziej każdą połówkę ziemniaka i zawiń razem w folię aluminiową.
Krok 7
Zapiekaj przez ok. 40minut w piekarniku nagrzanym do 180stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej