
Składniki
2 kilogramy
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
500 gramów
200 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki wyszoruj dokładnie szczoteczką i gotuj przez 10-15 minut w mundurkach. Odcedź, ostudź, przekrój na połówki.
Krok 2
Paprykę rozkrój, oczyść i posiekaj razem z cebulą w drobną kostkę.
Krok 3
Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj mięso mielone.
Krok 4
Gdy mięso się zarumieni, dodaj pokrojone w ósemki pomidory i odsączoną z zalewy kukurydzę i fasolę.
Krok 5
Dopraw do smaku koncentratem pomidorowym i przyprawami. Zestaw z ognia, ostudź.
Krok 6
Środki ziemniaków wydrąż, miąższ wymieszaj z resztą farszu. Nadziej każdą połówkę ziemniaka i zawiń razem w folię aluminiową.
Krok 7
Zapiekaj przez ok. 40minut w piekarniku nagrzanym do 180stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej