Ogniste ziemniaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ogniste ziemniaki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

500 gramów

200 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki wyszoruj dokładnie szczoteczką i gotuj przez 10-15 minut w mundurkach. Odcedź, ostudź, przekrój na połówki.

Krok 2

Paprykę rozkrój, oczyść i posiekaj razem z cebulą w drobną kostkę.

Krok 3

Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj mięso mielone.

Krok 4

Gdy mięso się zarumieni, dodaj pokrojone w ósemki pomidory i odsączoną z zalewy kukurydzę i fasolę.

Krok 5

Dopraw do smaku koncentratem pomidorowym i przyprawami. Zestaw z ognia, ostudź.

Krok 6

Środki ziemniaków wydrąż, miąższ wymieszaj z resztą farszu. Nadziej każdą połówkę ziemniaka i zawiń razem w folię aluminiową.

Krok 7

Zapiekaj przez ok. 40minut w piekarniku nagrzanym do 180stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ogniste ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ogniste ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ogniste ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ogniste ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ogniste ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ogniste ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ogniste ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ogniste ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kurczak w cieście
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej