Ogniste ziemniaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ogniste ziemniaki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

500 gramów

200 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki wyszoruj dokładnie szczoteczką i gotuj przez 10-15 minut w mundurkach. Odcedź, ostudź, przekrój na połówki.

Krok 2

Paprykę rozkrój, oczyść i posiekaj razem z cebulą w drobną kostkę.

Krok 3

Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj mięso mielone.

Krok 4

Gdy mięso się zarumieni, dodaj pokrojone w ósemki pomidory i odsączoną z zalewy kukurydzę i fasolę.

Krok 5

Dopraw do smaku koncentratem pomidorowym i przyprawami. Zestaw z ognia, ostudź.

Krok 6

Środki ziemniaków wydrąż, miąższ wymieszaj z resztą farszu. Nadziej każdą połówkę ziemniaka i zawiń razem w folię aluminiową.

Krok 7

Zapiekaj przez ok. 40minut w piekarniku nagrzanym do 180stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ogniste ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ogniste ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ogniste ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ogniste ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ogniste ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ogniste ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ogniste ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ogniste ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej