Kokardki i muchy Pana Czarodzieja przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kokardki i muchy Pana Czarodzieja

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
167 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

173 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

228 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

0.5 kilograma

1 sztuka

2 sztuki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Razem z dzieckiem pokrój paprykę w drobną kostkę. Na talerzu ułóż makaron i polej go sosem. Dzieci niech posypią potrawę piegami z papryki oraz serem.

Kokardki i muchy Pana Czarodzieja - Krok 1

Krok 2

Makaron ugotuj samodzielnie w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.

Kokardki i muchy Pana Czarodzieja - Krok 2

Krok 3

Indyka pokrój w drobną kostkę lub zmiel w maszynce. Cebulę również pokrój w kostkę i smaż na patelni.

Kokardki i muchy Pana Czarodzieja - Krok 3

Krok 4

Dodaj indyka i smaż przez kilka minut.

Kokardki i muchy Pana Czarodzieja - Krok 4

Krok 5

Dodaj sos Knorr. Gotuj przez około 6 minut. Dopraw w razie konieczności.

Kokardki i muchy Pana Czarodzieja - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokardki i muchy Pana Czarodzieja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokardki i muchy Pana Czarodzieja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokardki i muchy Pana Czarodzieja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokardki i muchy Pana Czarodzieja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokardki i muchy Pana Czarodzieja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokardki i muchy Pana Czarodzieja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokardki i muchy Pana Czarodzieja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kokardki i muchy Pana Czarodzieja - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kokardki i muchy Pana CzarodziejaKokardki i muchy Pana Czarodzieja

Razem z dzieckiem pokrój paprykę w drobną kostkę. Na talerzu ułóż makaron i polej go sosem. Dzieci niech posypią potrawę piegami z papryki oraz serem.