Kokardki i muchy Pana Czarodzieja przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kokardki i muchy Pana Czarodzieja

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
167 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

173 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

228 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

0.5 kilograma

1 sztuka

2 sztuki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Razem z dzieckiem pokrój paprykę w drobną kostkę. Na talerzu ułóż makaron i polej go sosem. Dzieci niech posypią potrawę piegami z papryki oraz serem.

Kokardki i muchy Pana Czarodzieja - Krok 1

Krok 2

Makaron ugotuj samodzielnie w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.

Kokardki i muchy Pana Czarodzieja - Krok 2

Krok 3

Indyka pokrój w drobną kostkę lub zmiel w maszynce. Cebulę również pokrój w kostkę i smaż na patelni.

Kokardki i muchy Pana Czarodzieja - Krok 3

Krok 4

Dodaj indyka i smaż przez kilka minut.

Kokardki i muchy Pana Czarodzieja - Krok 4

Krok 5

Dodaj sos Knorr. Gotuj przez około 6 minut. Dopraw w razie konieczności.

Kokardki i muchy Pana Czarodzieja - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokardki i muchy Pana Czarodzieja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokardki i muchy Pana Czarodzieja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokardki i muchy Pana Czarodzieja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokardki i muchy Pana Czarodzieja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokardki i muchy Pana Czarodzieja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokardki i muchy Pana Czarodzieja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokardki i muchy Pana Czarodzieja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kokardki i muchy Pana Czarodzieja - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kokardki i muchy Pana CzarodziejaKokardki i muchy Pana Czarodzieja

Razem z dzieckiem pokrój paprykę w drobną kostkę. Na talerzu ułóż makaron i polej go sosem. Dzieci niech posypią potrawę piegami z papryki oraz serem.