Muszelki z warzywami i salami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muszelki z warzywami i salami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

5 łyżek

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

10 sztuk

0.5 kilograma

5 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory obierz ze skórek, pokrój w kostkę, cebulę i cukinię również. Czosnek i chili posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę, cukinię, czosnek i chili.

Krok 3

Po kilku minutach dołóż pomidory i duś 15 minut.

Krok 4

Makaron ugotuj, odcedź i połącz z sosem.

Krok 5

Pepperoni chwilkę obsmaż na suchej patelni.

Krok 6

Makaron z sosem wyłóż na półmisek, posyp plasterkami salami, porwanymi listkami bazylii. Parmezan podaj oddzielnie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muszelki z warzywami i salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muszelki z warzywami i salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muszelki z warzywami i salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muszelki z warzywami i salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muszelki z warzywami i salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muszelki z warzywami i salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muszelki z warzywami i salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muszelki z warzywami i salami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Zupa ziemniaczana
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej