
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
5 łyżek
1 szczypta
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
0.5 szklanki
1 sztuka
10 sztuk
0.5 kilograma
5 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory obierz ze skórek, pokrój w kostkę, cebulę i cukinię również. Czosnek i chili posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę, cukinię, czosnek i chili.
Krok 3
Po kilku minutach dołóż pomidory i duś 15 minut.
Krok 4
Makaron ugotuj, odcedź i połącz z sosem.
Krok 5
Pepperoni chwilkę obsmaż na suchej patelni.
Krok 6
Makaron z sosem wyłóż na półmisek, posyp plasterkami salami, porwanymi listkami bazylii. Parmezan podaj oddzielnie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej