
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
5 łyżek
1 szczypta
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
0.5 szklanki
1 sztuka
10 sztuk
0.5 kilograma
5 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory obierz ze skórek, pokrój w kostkę, cebulę i cukinię również. Czosnek i chili posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę, cukinię, czosnek i chili.
Krok 3
Po kilku minutach dołóż pomidory i duś 15 minut.
Krok 4
Makaron ugotuj, odcedź i połącz z sosem.
Krok 5
Pepperoni chwilkę obsmaż na suchej patelni.
Krok 6
Makaron z sosem wyłóż na półmisek, posyp plasterkami salami, porwanymi listkami bazylii. Parmezan podaj oddzielnie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej