Muszelki z warzywami i salami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muszelki z warzywami i salami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

5 łyżek

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

10 sztuk

0.5 kilograma

5 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory obierz ze skórek, pokrój w kostkę, cebulę i cukinię również. Czosnek i chili posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę, cukinię, czosnek i chili.

Krok 3

Po kilku minutach dołóż pomidory i duś 15 minut.

Krok 4

Makaron ugotuj, odcedź i połącz z sosem.

Krok 5

Pepperoni chwilkę obsmaż na suchej patelni.

Krok 6

Makaron z sosem wyłóż na półmisek, posyp plasterkami salami, porwanymi listkami bazylii. Parmezan podaj oddzielnie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muszelki z warzywami i salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muszelki z warzywami i salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muszelki z warzywami i salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muszelki z warzywami i salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muszelki z warzywami i salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muszelki z warzywami i salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muszelki z warzywami i salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muszelki z warzywami i salami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej