
Składniki
2 łyżki
60 dekagramów
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś kurczaka oczyść z błon i podziel na porcje. Mięso rozbij delikatnie tłuczkiem, starając się uzyskać jak najokrąglejszy kształt.
Krok 2
Bitki oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.
Krok 3
Smaż na patelni tak by mięso zrumieniło się z obydwu stron.
Krok 4
Następnie delikatnie zwilż je wodą. Pozostaw na małym ogniu, pilnując, żeby się nie przypaliły.
Krok 5
Podawaj obficie oprószone natka pietruszki. Podawaj w zależności od preferencji - na ciepło lub na zimno.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej