
Składniki
2 łyżki
60 dekagramów
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś kurczaka oczyść z błon i podziel na porcje. Mięso rozbij delikatnie tłuczkiem, starając się uzyskać jak najokrąglejszy kształt.
Krok 2
Bitki oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.
Krok 3
Smaż na patelni tak by mięso zrumieniło się z obydwu stron.
Krok 4
Następnie delikatnie zwilż je wodą. Pozostaw na małym ogniu, pilnując, żeby się nie przypaliły.
Krok 5
Podawaj obficie oprószone natka pietruszki. Podawaj w zależności od preferencji - na ciepło lub na zimno.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej