Opiekane bitki drobiowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Opiekane bitki drobiowe

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś kurczaka oczyść z błon i podziel na porcje. Mięso rozbij delikatnie tłuczkiem, starając się uzyskać jak najokrąglejszy kształt.

Krok 2

Bitki oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.

Krok 3

Smaż na patelni tak by mięso zrumieniło się z obydwu stron.

Krok 4

Następnie delikatnie zwilż je wodą. Pozostaw na małym ogniu, pilnując, żeby się nie przypaliły.

Krok 5

Podawaj obficie oprószone natka pietruszki. Podawaj w zależności od preferencji - na ciepło lub na zimno.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Opiekane bitki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Opiekane bitki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Opiekane bitki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Opiekane bitki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Opiekane bitki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Opiekane bitki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Opiekane bitki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej