Opiekane bitki drobiowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Opiekane bitki drobiowe

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

60 dekagramów

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś kurczaka oczyść z błon i podziel na porcje. Mięso rozbij delikatnie tłuczkiem, starając się uzyskać jak najokrąglejszy kształt.

Krok 2

Bitki oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.

Krok 3

Smaż na patelni tak by mięso zrumieniło się z obydwu stron.

Krok 4

Następnie delikatnie zwilż je wodą. Pozostaw na małym ogniu, pilnując, żeby się nie przypaliły.

Krok 5

Podawaj obficie oprószone natka pietruszki. Podawaj w zależności od preferencji - na ciepło lub na zimno.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Opiekane bitki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Opiekane bitki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Opiekane bitki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Opiekane bitki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Opiekane bitki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Opiekane bitki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Opiekane bitki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Opiekane bitki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej