Składniki
2 łyżki
60 dekagramów
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś kurczaka oczyść z błon i podziel na porcje. Mięso rozbij delikatnie tłuczkiem, starając się uzyskać jak najokrąglejszy kształt.
Krok 2
Bitki oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.
Krok 3
Smaż na patelni tak by mięso zrumieniło się z obydwu stron.
Krok 4
Następnie delikatnie zwilż je wodą. Pozostaw na małym ogniu, pilnując, żeby się nie przypaliły.
Krok 5
Podawaj obficie oprószone natka pietruszki. Podawaj w zależności od preferencji - na ciepło lub na zimno.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej